Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Eva Thonhauserová TASR
3. června 2024 v 7:00
Čas čtení 0:45

Zelenskyj o válce s Ruskem: Ukrajina je připravena vyslechnout si „různé návrhy a myšlenky“ o ukončení války

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Co se děje: Zelenskyj vyzval k účasti na summitu o ukončení války s Ruskem.

  • Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli řekl, že Ukrajina je připravena vyslechnout si „různé návrhy a myšlenky“ o ukončení války s Ruskem.
  • Na bezpečnostní konferenci Dialog Šangri-La v Singapuru vyzval nejvyšší představitele obrany, aby se zúčastnili nadcházejícího mírového summitu ve Švýcarsku.
  • Zelenskyj řekl skupině více než 500 delegátů z přibližně 40 zemí, že je „zklamaný“, protože někteří světoví lídři ještě nepotvrdili účast na konferenci ve Švýcarsku. Nespecifikoval žádnou zemi, ale za klíčovou otázku se považuje účast Číny, nejdůležitějšího spojence Ruska.

Proč je to důležité: Napadená Ukrajina má zájem diskutovat a „vyslechnout si“ různé návrhy, které by zemi dovedly k ukončení války. Čím více zemí by se mírového summitu ve Švýcarsku zúčastnilo, tím větší a silnější signál sjednocení by to vyslalo do světa i agresorovi války – Rusku.

Citáty: „Ukrajina je připravena vyslechnout si různé návrhy a myšlenky, které nás vedou... k ukončení války a udržitelnému a spravedlivému míru. Globální většina může svou účastí zajistit, že to, na čem se dohodneme, bude skutečně implementováno,“ řekl Zelenskyj.

24. května 2024 v 8:00 Čas čtení 4:36 Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu

Širší kontext: Ukrajina má na mírovém summitu ve Švýcarsku předložit návrhy, které se budou zabývat jadernou bezpečností, potravinovou bezpečností, propuštěním válečných zajatců a návratem ukrajinských dětí unesených Ruskem.

Domů
Sdílet
Diskuse