Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
4. června 2024 v 13:31
Čas čtení 0:46

Americké volby na TikToku. Trump si založil účet a sdílel první video

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Americké volby na TikToku. Trump si založil účet a sdílel první video
Zdroj: TASR/AP/Joe Maiorana

Bývalý americký prezident Donald Trump se nově stal uživatelem TikToku. Ve svém prvním příspěvku řekl, že je mu ctí na této sociální síti být. Americká stanice NPR však připomíná, že za doby své vlády chtěl aplikaci zakázat.

První video zveřejnil v sobotu, kdy se účastnil zápasu Ultimate Fighting Championship v Newarku ve státě New Jersey. Na videu je s prezidentem UFC a jeho dlouholetým spojencem Danou Whitem. Jediné video do nedělního odpoledne vidělo 34 milionů lidí.

Přitom Trump se v roce 2020 snažil činnost aplikace omezit kvůli obavám, že by čínská vláda mohla získat přístup k citlivým údajům amerických uživatelů. TikTok totiž vlastní čínský technologický gigant ByteDance. Jeho snaha však neprošla přes federální soudy.

V březnu bývalý prezident pro CNBC uvedl, že i když aplikaci stále považuje za hrozbu pro národní bezpečnost, její zrušení by mohlo přispět k rozmachu Facebooku, který je „nepřítelem lidu“. Exprezident se před nadcházejícími volbami snaží používáním aplikace získat přízeň mladých voličů a snížit tak náskok demokratů. Podle Pew Research Center uvádí téměř třetina Američanů mladších 30 let, že zprávy získává právě z TikToku.

21. června 2024 v 12:00 Čas čtení 6:24 Fitness influencer Marek si nechal udělat 26 zirkonových zubů v Turecku: „Je to tam třikrát levnější.“ Hazard, říká zubařka Fitness influencer Marek si nechal udělat 26 zirkonových zubů v Turecku: „Je to tam třikrát levnější.“ Hazard, říká zubařka

I současný prezident Joe Biden si na TikToku již v únoru založil účet, přestože jeho administrativa také vyjádřila obavy ohledně soukromí a národní bezpečnosti. V dubnu podepsal zákon, který zakazuje používání aplikace, jestliže do devíti měsíců nebude prodána jiné než čínské společnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse