Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
5. června 2024 v 16:12
Čas čtení 0:52

Sbírání exkrementů, vlastní ochutnávač a neprůstřelná vesta úplně všude. Jak vypadá ochrana Putina?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Sbírání exkrementů, vlastní ochutnávač a neprůstřelná vesta úplně všude. Jak vypadá ochrana Putina?
Zdroj: TASR/AP/Kremlin Pool

Kreml posílil v reakci na teroristické útoky a atentáty na politiky bezpečnost Vladimira Putina. Vůdce země na veřejnost vždy nosí neprůstřelnou vestu a cestuje s vlastním kuchařem.

„Kreml bere bezpečnost Vladimira Putina velmi vážně. Chrání ho celá armáda viditelných i neviditelných lidí,“ sdělil ruský představitel, který si přál zůstat v anonymitě, listu The Moscow Times.

3. června 2024 v 11:00 Čas čtení 7:32 Šéf Oktagonu: Nic většího nezažijeme dalších 10 let, ale je šance, že bude i zápas Végh vs. Vémola 3. Chceme na Netflix Šéf Oktagonu: Nic většího nezažijeme dalších 10 let, ale je šance, že bude i zápas Végh vs. Vémola 3. Chceme na Netflix

Za hlavní rizika považuje Kreml dle sdělení jiného úředníka zatykač Mezinárodního trestního soudu (ICC) na Putina kvůli obvinění z válečných zločinů a únosů ukrajinských dětí, dále útoky ukrajinských dronů i islamistických radikálů.

V pohotovosti jsou speciální složky také kvůli atentátu na japonského premiéra Šinzóa, který zemřel v červenci 2022, a atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica v květnu letošního roku.

V praxi kontrolují každý aspekt Putinova života, jídlo mu dokonce testují pomocí přenosné laboratoře. Přestože má vlastního kuchaře, který vaří z potravin, jež vozí s sebou, cestuje s ním také skupina důstojníků, kteří všechna jídla ochutnávají, než se k nim Putin dostane.

Dle slov dvou ruských představitelů na sobě Putin na veřejných akcích nosí neprůstřelnou vestu. To zkoumala nezávislá britská konzultantka v oblasti bezpečnosti Jade Miller a došla k závěru, že například 9. května při oslavách Dne vítězství na sobě vůdce vestu opravdu měl.

4. června 2024 v 16:40 Čas čtení 0:56 Kasárna Karlín zavírají. Důvodem je prý nezákonné využití prostor Kasárna Karlín zavírají. Důvodem je prý nezákonné využití prostor

Server Business Insider dokonce přišel s informací, že Putinova ochranka při zahraničních cestách sbírá jeho exkrementy, a to kvůli snížení rizika, že by cizí mocnosti získaly informace o jeho zdravotním stavu.

Domů
Sdílet
Diskuse