Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
6. června 2024 v 11:16
Čas čtení 0:41

Žena v Mexiku zemřela po srážce s vlakem. Chtěla si s ním udělat selfie

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Žena v Mexiku zemřela po srážce s vlakem. Chtěla si s ním udělat selfie
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)

V Mexiku u městečka Nopala de Villagrán zemřela mladá žena po srážce s vlakem. Chtěla si s historickou lokomotivou udělat selfie. Před očima své rodiny i dalších svědků však přišla o život.

Historické lokomotivy, projíždějící výjimečnou trať dlouhou celkem 32 tisíc kilometrů, jsou oblíbenou atrakcí pro místní i turisty. Diváci však často nedodržují bezpečný odstup od kolejiště, stejně jako v úterý devětadvacetiletá žena, uvedl server Novinky.cz.

6. června 2024 v 9:31 Čas čtení 1:07 Srážku vlaků způsobil průjezd RegioJetu na červenou. Případ vyšetřuje policie (Aktualizováno) Srážku vlaků způsobil průjezd RegioJetu na červenou. Případ vyšetřuje policie (Aktualizováno)

Na internetu lidé sdílejí videozáznam srážky, na němž je vidět žena, která nejdříve odstrkuje dítě do bezpečné vzdálenosti od kolejiště, ale poté si sama kleká přímo u náspu ve směru jízdy, aby získala vytoužený úhel záběru. Rychle projíždějící lokomotiva ji však v momentě zezadu udeří do hlavy vyčnívajícím stupátkem a žena se bezvládně sesouvá k zemi.

Žena byla na místě záchranáři prohlášena za mrtvou. Celý incident proběhl před zraky jejího dítěte a manžela, který jí po srážce přispěchal na pomoc. Svědci okamžitě přivolali sanitku, ženě se však již pomoci nedalo.

Vlaky společnosti Canadian Pacific Kansas City (CPKC) projíždějí Kanadou, Spojenými státy a Mexikem. Je to jediná jednokolejná trať, která tři severoamerické státy propojuje. Společnost CPKC vznikla loni sloučením dvou velkých společností Canadian Pacific a Kansas City Southern. Lokomotiva, která ženu srazila, byla vyslána z Kanady na oslavu prvního výročí založení firmy.

Domů
Sdílet
Diskuse