Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák ČTK
21. června 2024 v 8:50
Čas čtení 0:28

Výsledky druhého kola přijímaček na střední jsou dostupné. Neúspěšní uchazeči mohou zkusit ještě třetí kolo

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Výsledky druhého kola přijímaček na střední jsou dostupné. Neúspěšní uchazeči mohou zkusit ještě třetí kolo
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

V systému DiPSy jsou již dostupné výsledky druhého kola přijímacích zkoušek na střední školy. Výsledky zveřejní na veřejně dostupných místech také samotné školy. Neúspěšní uchazeči v systému najdou obory, pro které bylo vyhlášeno třetí kolo.

V prvním kole přijímaček uspělo podle ČTK až 94 procent uchazečů a uchazeček. Na žádnou střední školu se podle dat nedostalo asi 6000 deváťáků a deváťaček. Přihlášku do druhého kola si podle Cermatu podalo celkem 12 540 dětí. 

13. června 2024 v 18:18 Čas čtení 0:47 Škola u Plzně čelí kritice, měla zavést nebinární záchody. Ředitelka poskytla vyjádření Škola u Plzně čelí kritice, měla zavést nebinární záchody. Ředitelka poskytla vyjádření

Školy v rámci druhého kola nabízely asi 26 tisíc míst v různých oborech. Přihlášky bylo možné podávat od 21. do 24. května, a to na maximálně tři obory bez talentové zkoušky a dva s talentovou zkouškou. Přijímačky se nekonaly klasickou formou testu, algoritmus uchazeče a uchazečky rozdělil podle výsledků prvního kola a priorit. 

Lidé, kteří v druhém kole neuspěli, si mohou podat přihlášku do třetích kol. Jejich termíny a podoba jsou v gesci jednotlivých škol, neprobíhají tedy již centrálně pod vedením Cermatu. 

Domů
Sdílet
Diskuse