Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
včera 27. června 2024 v 19:27
Čas čtení 0:45

AKTUÁLNĚ: Vlak českých drah narazil na Slovensku do autobusu. Nehoda si vyžádala nejméně čtyři životy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
AKTUÁLNĚ: Vlak českých drah narazil na Slovensku do autobusu. Nehoda si vyžádala nejméně čtyři životy
Zdroj: FOTO TASR - Henrich Mišovič

Nehoda se stala krátce po páté hodině odpoledne na železničním přejezdu nedaleko Nových Zámků.

Při nehodě vlaku a autobusu u Nových Zámků zemřeli nejméně čtyři lidé a pět jich bylo zraněno. Potvrdilo to Operační středisko Zdravotnické záchranné služby (OSZZS) Slovenské republiky na sociální síti s tím, že zásah stále pokračuje.

27. června 2024 v 17:23 Čas čtení 0:37 Učitelka zaslechla praskání a odvedla děti ze třídy. Chvíli nato se zřítil strop Učitelka zaslechla praskání a odvedla děti ze třídy. Chvíli nato se zřítil strop

Podle policie došlo ke srážce na Dvorské silnici II/1503 u Nových Zámků. Silnice je zcela neprůjezdná. Objízdná trasa je vedena po silnici I/75. Na místo nehody míří také ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Volby-SD) a policejní viceprezident pro vnitřní pořádek a bezpečnost Rastislav Polakovič.

Železniční společnost Slovensko (ZSSK) uvedla, že vlak převážel více než 100 cestujících. Trať v úseku Nové Zámky – Dvory nad Žitavou je neprůjezdná, dráhy pracují na zajištění náhradní autobusové dopravy. Mluvčí ZSSK Dominik Drevický uvedl, že spolupracují s příslušnými orgány na zajištění bezpečnosti cestujících a na řešení následků nehody. Dodal, že šlo o vlak EuroCity (EC) 279 z Prahy do Budapešti. Lokomotiva a strojvedoucí patřili Českým drahám, vlaková souprava a doprovodný personál ZSSK.

Domů
Sdílet
Diskuse