Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
29. června 2024 v 17:08
Čas čtení 0:32

Na Mallorce se šíří nová mutace covidu-19. Turisté si ji z ostrova odvážejí domů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na Mallorce se šíří nová mutace covidu-19. Turisté si ji z ostrova odvážejí domů
Zdroj: Unsplash/Tom Podmore/volně k užití

Co se děje: Na Baleárských ostrovech se začala šířit mutace covidu-19 zvaná Flirt.

  • Nová mutace covidu-19 se začala šířit v oblíbené prázdninové destinaci ve Španělsku. Podle deníku Mallorca Zeitung se na Mallorce zvyšuje počet nakažených turistů, kteří si mutaci přivezli domů.
  • Podobný problém trápil Baleárské ostrovy již loni v létě, kdy se covid-19 masově rozšířil.
  • Podle španělských úřadů byly na vině především masové akce. Odborníci však očekávají, že počet nakažených brzy dosáhne vrcholu.
29. června 2024 v 11:44 Čas čtení 0:36 PŘEDPOVĚĎ: Česko zasáhnou extrémní teploty a silné bouřky, v těchto krajích platí výstraha PŘEDPOVĚĎ: Česko zasáhnou extrémní teploty a silné bouřky, v těchto krajích platí výstraha

Proč je to důležité: Rychlé šíření viru by mohlo vést k dalšímu šíření mimo Mallorku, zejména pokud se jedná o turisticky atraktivní oblast s velkým pohybem osob.

Citace: „Nemoc je v současné době na ostrově rozšířená, trend je stále stoupající,“ uvedla mluvčí baleárského ministerstva zdravotnictví.

Širší kontext: Deník uvádí, že na Mallorce se v současné době šíří nová mutace s názvem Flirt. Ta podle odborníků nezpůsobuje vážné zdravotní problémy. Šíří se však velmi snadno a rychle.

Domů
Sdílet
Diskuse