Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
1. července 2024 v 7:10
Čas čtení 0:30

Čech přišel o miliony. Na seznamce uvěřil muži, který mu nabídl výhodné investování do kryptoměn

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Čech přišel o miliony. Na seznamce uvěřil muži, který mu nabídl výhodné investování do kryptoměn
Zdroj: Unsplash/Towfiqu barbhuiya/volně k užití

Zatím neznámý pachatel využil internetovou seznamku k nekalému zisku. Doplatil na to důvěřivý muž.

Podvodník se na konci dubna ve výhradně elektronické komunikaci seznámil s mužem středního věku ze Znojemska, kterému nabídl výhodné investování do kryptoměn. První investované částky se nejprve slibně navyšovaly, a proto se poškozený rozhodl investovat další a další prostředky. 

1. června 2024 v 13:00 Čas čtení 1:39 Nebezpečné viry se šíří Českem, můžeš přijít o všechny peníze. Tyto hry do mobilu rozhodně nestahuj Nebezpečné viry se šíří Českem, můžeš přijít o všechny peníze. Tyto hry do mobilu rozhodně nestahuj

Muž během 38 dní poslal ve dvanácti platbách bezmála dva miliony korun. Poté, co s ním podvodník přestal komunikovat, se rozhodl obrátit na policii. 

Žena si půjčila peníze a poslala je podvodníkovi 

Ještě vyšší škodu způsobil možná jiný podvodník ženě ze stejného regionu. Ta si na internetu našla firmu, která nabízela zajímavé zhodnocení peněz. Firmu se rozhodla kontaktovat a domluvila se s ní na spolupráci. Během dvou měsíců na její účet odeslala dva miliony a téměř dvě stě tisíc korun, nemalou část z této sumy přitom získala prostřednictvím bankovních půjček. 

Domů
Sdílet
Diskuse