Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
10. července 2024 v 10:10
Čas čtení 0:43

„Nefér hry a výhrůžky.“ Jindřich Vobořil končí ve funkci protidrogového koordinátora

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Nefér hry a výhrůžky.“ Jindřich Vobořil končí ve funkci protidrogového koordinátora
Zdroj: Profimedia

Jindřich Vobořil (ODS) odchází z funkce národního koordinátora pro protidrogovou politiku. Na pozici skončí na konci srpna, v budoucnu by se chtěl více věnovat práci s lidmi. S premiérem Petrem Fialou bude dále spolupracovat jako vládní poradce.

„Už jsem protidrogovým koordinátorem dlouho, cítím únavu materiálu,“ řekl Vobořil v rozhovoru pro Seznam Zprávy. Podle oficiálního prohlášení čelil v uplynulém roce tlaku některých velkých industrií.

8. července 2024 v 16:48 Čas čtení 1:02 „Do Německa už se nevrátím,“ prohlásil slavný fotbalista. Prý by se bál o dceru „Do Německa už se nevrátím,“ prohlásil slavný fotbalista. Prý by se bál o dceru

„Na tlak, nefér hry a podpásové jednání či osobní výhrůžky, kterých za poslední rok nebylo málo, od jednotlivců i z nejrůznějších legálních i nelegálních industrií jsem za předchozí léta samozřejmě byl zvyklý a mám tzv. pro strach uděláno,“ uvedl v prohlášení. Přesný důvod svého odchodu ovšem neoznámil.

„Oceňuji Vobořilovu profesionalitu, práci pro stát a výrazné zlepšení protidrogové politiky v ČR,“ prohlásil předseda vlády. Vyzdvihl Vobořilovu práci na zákonu o regulovaném trhu s konopím nebo zákonu, který zabrání, aby látky jako kratom byly dostupné nezletilým.

Ve funkci protidrogového koordinátora zůstane Vobořil do konce srpna. V září se pak má stát expertním poradcem vlády v oblasti závislostí. Více by se chtěl také věnovat práci na konkrétních projektech a praxi.

9. července 2024 v 11:10 Čas čtení 0:39 Těchto 16 minipivovarů se představí v Českém domě v Paříži během olympiády Těchto 16 minipivovarů se představí v Českém domě v Paříži během olympiády

Strana KDU-ČSL v minulosti již Vobořilovo odstoupení žádala. Reagovala tak na jeho výrok, že by si uměl představit regulovaný trh s kokainem. Andrej Babiš, předseda hnutí ANO, ho nazval „magorem“ poté, co řekl, že kokain ve Sněmovně není nic nového.

Domů
Sdílet
Diskuse