Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
11. července 2024 v 17:21
Čas čtení 0:46

Parkoval málo blbě. Strážníci odmítli odtáhnout auto v Praze a zablokovali dopravu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Parkoval málo blbě. Strážníci odmítli odtáhnout auto v Praze a zablokovali dopravu
Zdroj: Pražská integrovaná doprava

O Praze se občas říká, že jí vládnou auta. Tato teorie se projevila v praxi ve čtvrtek ráno, kdy celé dvě hodiny nejezdily autobusy přes žižkovské zastávky Černínova a Lukášova kvůli špatně parkujícímu řidiči.

„Z důvodu chybně zaparkovaného osobního automobilu v Roháčově ulici jsou linky ve směru do centra odkloněny a v tomto směru neobsluhují zastávky Černínova a Lukášova,“ stálo ve čtvrtek ráno na webu Pražské integrované dopravy (PID). Jak informuje web ZDopravy.cz, doprava v oblasti Žižkova je aktuálně kvůli rekonstrukci vytížené Hartigovy ulice značně komplikovaná a autobusy musí jezdit po objízdných trasách.

Na místo byli přivoláni příslušníci městské policie, kteří však blokující vozidlo odmítli odtáhnout. „Dnes ráno jsme byli přivoláni do Roháčovy ulic. Na místo vyjela specializovaná hlídka, která se odtahy vozidel prioritně zabývá. Zkušení strážníci vyhodnotili, že vozidlo netvoří překážku provozu a nesplňuje tak podmínky odtahu,“ uvedla pro ZDopravy.cz vedoucí kanceláře ředitele městské policie Irena Seifertová. 

Jako ze sitcomu 

Jak řekla Seifertová, k odtahu prý nebyl žádný zákonný důvod. Na místo následně vyrazil i zástupce pražského dopravního podniku. Strážníci následně vytáhli metr, prostřednictvím kterého přeměřili průjezdnosti ulice. Po dvou hodinách omezení se autobusy vrátily na svoji původní trasu.

Domů
Sdílet
Diskuse