Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
12. července 2024 v 7:42
Čas čtení 0:30

Důchodová kalkulačka: Spočítej si, jaký bude tvůj důchod po roce 2025

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Důchodová kalkulačka: Spočítej si, jaký bude tvůj důchod po roce 2025
Zdroj: Unsplash/Chino Rocha

Díky pár kliknutím si můžeš ověřit, jaký důchod tě v budoucnu čeká.

Ještě v minulých letech se výše důchodů odvíjela od výše inflace, k níž se přičítala polovina reálného mzdového růstu. Vloni se však toto pravidlo změnilo a výše důchodů se odvíjí od tzv. seniorské inflace, přičemž sledovaná doba zahrnuje období od předminulého července do minulého června. 

18. července 2024 v 13:00 Čas čtení 4:27 Drahé Chorvatsko. Zmapovali jsme, jak narostly ceny potravin i v restauracích – někde i dvojnásobně Drahé Chorvatsko. Zmapovali jsme, jak narostly ceny potravin i v restauracích – někde i dvojnásobně

Od 1. ledna příštího roku se tak na základě aktuálních výpočtů zvýší základní výměra důchodů o 290 korun na 4 690 korun. Průměrný starobní důchod v zemi vzroste o 1,7 procenta, tedy o 356 korun na 21 078 korun. 

Jak si svůj důchod vypočítat?

Web kupnisila.cz zveřejnil unikátní kalkulačku, na základě které je možné si vypočítat budoucí výši vlastního důchodu, a to s ohledem na připravovanou valorizaci. Do uvedené tabulky stačí zadat současnou výši důchodu, zbytek už se vypočítá sám. 

Valorizační kalkulačka
Domů
Sdílet
Diskuse