Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
19. července 2024 v 10:04
Čas čtení 0:52

Hromadný výpadek IT služeb postihl i pražské letiště, problémy hlásí celý svět (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Hromadný výpadek IT služeb postihl i pražské letiště, problémy hlásí celý svět (Aktualizováno)
Zdroj: TASR/EPA/Filip Singer

Největší české letiště se potýká s výpadkem celosvětového odbavovacího systému.

Aktualizováno 10:45 - Kvůli komplikacím dochází ke zpoždění některých linek, informovalo o tom letiště v příspěvku na síti X. 

S problémy se přitom nepotýká pouze pražské letiště. Výpadek v pátek ráno zasáhl počítače s operačním systémem Windows po celém světě. Potíže hlásí banky, letecké společnosti, telekomunikační firmy či rozhlasové a televizní stanice ze všech koutů světa. Informuje o tom deník The Guardian

„Kvůli problémům s komunikací byly dnes ráno zastaveny všechny lety velkých amerických leteckých společností Delta, United a American Airlines. Podle Federálního leteckého úřadu se přerušení provozu týká všech letů těchto společností bez ohledu na cílovou destinaci,“ uvedl Deník N. Z dalších letišť se s problémem potýkají například ve Španělsku, Německu, Velké Británii, Turecku nebo Austrálii.

19. července 2024 v 7:09 Čas čtení 1:44 „Ukázkový střet zájmů.“ Syn Jourové je v zastupitelstvu Třebíče, bere od něj zakázky a chce i do vedení kraje „Ukázkový střet zájmů.“ Syn Jourové je v zastupitelstvu Třebíče, bere od něj zakázky a chce i do vedení kraje

Příčina zatím není známa, ale Microsoft avizoval, že přijímá opatření ke zmírnění následků. Podle posledních informací by na vině mohla být antivirová společnost Crowdstrike. „Vydala aktualizaci softwaru, která se nepovedla a způsobila zkrat zařízení se systémem Windows – na počítačích se objevila takzvaná modrá obrazovka smrti,“ uvedl web ČT24.

„Situaci sledují naše Inspektoráty cizinecké policie a jsme připraveni zvýšit počty nasazených policistů. Jejich úkolem bude především dohled nad veřejným pořádkem a poskytování dostupných informací cestujícím,“ doplnila dopoledne Policie ČR.

Domů
Sdílet
Diskuse