Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
24. července 2024 v 11:35
Čas čtení 0:53

Muž na Rokycansku se prohlásil za mrtvého, teď kandiduje do Senátu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Muž na Rokycansku se prohlásil za mrtvého, teď kandiduje do Senátu
Zdroj: TASR/Marko Erd

Do senátních voleb v rokycanském obvodě kandiduje muž s bohatou trestní minulostí a padělaným životopisem. Aby se vyhnul splácení dluhů, prohlásil se za mrtvého.

Za uskupení ANO – lepší Česko s mimozemšťany a občany motoristy kandiduje na Rokycansku Václav Prokůpek. Ačkoliv se dušuje, že má čistý trestní rejstřík, podle informací Novinek.cz dostal minulý rok u krajského soudu podmínku za úvěrový podvod a padělání a pozměňování veřejných listin.

23. července 2024 v 13:10 Čas čtení 0:32 Ulov letenky do evropských měst za super cenu. Čas máš do konce měsíce Ulov letenky do evropských měst za super cenu. Čas máš do konce měsíce
23. července 2024 v 15:50 Čas čtení 0:30 Princezna Kate nebo Joe Biden. Útočník na Trumpa měl v mobilu fotky dalších osobností Princezna Kate nebo Joe Biden. Útočník na Trumpa měl v mobilu fotky dalších osobností
23. července 2024 v 14:33 Čas čtení 1:45 Kontrola slunečních brýlí dopadla katastrofálně, neprošla většina modelů. Jak vybrat správně? Kontrola slunečních brýlí dopadla katastrofálně, neprošla většina modelů. Jak vybrat správně?

Aby se vyhnul splácení desítek tisíc korun, prohlásil se za mrtvého. Pro tento účel dokonce padělal svůj vlastní úmrtní list. „Byl odsouzen ke čtrnácti měsícům s podmíněným odkladem na třicet měsíců,“ potvrdila pro Novinky.cz mluvčí krajského soudu Jana Rubášová. Prokůpek však své odsouzení popírá.

U soudu stál Prokůpek ale vícekrát. V roce 2014 dostal dva měsíce podmíněně za napadení poslance ODS Vladislava Vilímce. Odpracoval si také sto hodin obecně prospěšných prací za krádež telefonu. Soudní stíhání za napadení seniora na Rokycansku bylo pozastaveno kvůli uplynutí promlčecí lhůty.

24. července 2024 v 7:00 Čas čtení 4:21 Muže pohřešovali 30 let po celé zemi: ukázalo se, že ho věznil soused. Zmocnil se ho prý pomocí magie Muže pohřešovali 30 let po celé zemi: ukázalo se, že ho věznil soused. Zmocnil se ho prý pomocí magie

Ve svém životopisu Prokůpek uvádí, že studoval Univerzitu Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Pyšní se tituly ekonom, filozof a pedagog. Podle Novinek.cz ovšem studium nedokončil a titul nezískal. Stejně tak ho jako absolventa nevede ani Vysoká škola ekonomická v Praze.

Předseda uskupení ANO – lepší Česko s mimozemšťany a občany motoristy Tomáš Franěk byl informacemi zaskočen. „Vím pouze o konfliktu se seniorem. O dalších věcech nikoliv. Určitě se na ně zeptám,“ řekl. Dodal, že ho Prokůpek ubezpečoval, že má vysokoškolský diplom. „Rozhodně ho tedy budu chtít vidět,“ komentoval.

Domů
Sdílet
Diskuse