Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
27. července 2024 v 12:20
Čas čtení 0:30

VÝSTRAHA: Na Česko se valí vlna veder. Bude až 35 stupňů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VÝSTRAHA: Na Česko se valí vlna veder. Bude až 35 stupňů
Zdroj: TASR

V platnosti má výstraha být až do dnešního večera. Teploty se vyšplhají na tropické hodnoty.

Pro část Středočeského, Pardubického, Královéhradeckého, Jihočeského, Jihomoravského, Moravskoslezského, Zlínského, Olomouckého kraje a Vysočiny je zatím výstraha na nízkém stupni nebezpečí. Rtuť teploměru by zde mohla překonat i 31 stupňů.

Horší je situace v jižní části Jihomoravského kraje, konkrétně v Břeclavi, Pohořelicích, Hustopečích, Mikulově, Hodoníně, Kyjově a Veselí nad Moravou. Zde je výstraha už na vysokém stupni nebezpečí a teploty mohou vystoupat i nad 35 stupňů.

20. července 2024 v 9:35 Čas čtení 0:53 Co předpověděla Baba Vanga na rok 2025 a kdy dle ní nastane konec světa? Co předpověděla Baba Vanga na rok 2025 a kdy dle ní nastane konec světa?

Lidskému organismu tak hrozí přehřátí a dehydratace, meteorologové doporučují dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů a kombinovat je s minerálními vodami, omezit tělesnou zátěž a nepobývat na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách.

Důležité je nenechávat děti a domácí zvířata v zaparkovaných autech. Hrozí také nebezpečí vybočení a lomů kolejnic kolejové dopravy v důsledku jejich roztažení horkem.

Domů
Sdílet
Diskuse