Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
29. července 2024 v 15:11
Čas čtení 0:37

Sexistická poznámka na účet plavkyň. Britský komentátor se za olympijský mikrofon nevrátí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Sexistická poznámka na účet plavkyň. Britský komentátor se za olympijský mikrofon nevrátí
Zdroj: Unsplash/Marcus Ng/volně k užití

Sportovní komentátor Bob Ballard byl vyhozen ze své role olympijského komentátora. Pronesl sexistickou poznámku na účet australských plavkyní.

Zlaté medailistky v plavecké štafetě 4 x 100 metrů volným stylem právě odcházely z bazénu. Slavily své vítězství a mávaly divákům, když Ballard prohlásil: „…Víte, jaké ženy jsou… Poflakují se, líčí se…“ Jeho spolukomentátorka a plavecká šampionka ihned označila jeho poznámku za „pobuřující“, což u Ballarda vyvolalo pouze smích.

28. července 2024 v 8:00 Čas čtení 8:09 Turista Svaťa cestuje z Brna do Austrálie po zemi. „Tálibánců jsem se nebál. Spaní většinou sháním až po setmění,“ říká Turista Svaťa cestuje z Brna do Austrálie po zemi. „Tálibánců jsem se nebál. Spaní většinou sháním až po setmění,“ říká

Stanice Eurosport v neděli oznámila, že Ballard se kvůli tomuto incidentu k jejich mikrofonu již nevrátí. „Během včerejšího segmentu vysílání Eurosportu učinil komentátor Bob Ballard nevhodný komentář,“ uvedla televize v prohlášení. „Za tímto účelem byl s okamžitou platností odstraněn z našeho seznamu komentátorů,“ oznámila.

Bob Ballard je stálicí sportovního zpravodajství. Jeho hlas mohli diváci od roku 1980 slyšet na několika olympijských hrách a mistrovstvích světa. Komentoval celou řadu sportů – lední hokej, vodní pólo či tenis na vozíku. Jeho specializací ale byly právě plavecké disciplíny a potápění.

29. července 2024 v 7:00 Čas čtení 0:49 Cena zlaté medaile na OH je letos nejvyšší v historii. Všechny medaile navíc obsahují železo z Eiffelovky Cena zlaté medaile na OH je letos nejvyšší v historii. Všechny medaile navíc obsahují železo z Eiffelovky

Ballard se k události zatím veřejně nevyjádřil.

Domů
Sdílet
Diskuse