Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
14. srpna 2024 v 12:00
Čas čtení 0:40

Extrémní bouřky u sousedů způsobily chaos. Víme, kdy se dostanou do Česka

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Extrémní bouřky u sousedů způsobily chaos. Víme, kdy se dostanou do Česka
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Západní sousedy zasáhly v noci na středu silné bouřky, které způsobily velké škody na majetku i v dopravě. Extrémní počasí v následujících dnech zasáhne i Česko.

Jak informuje server Novinky.cz, velké problémy způsobila rozvodněná řeka Saalbach, která zaznamenala stoletou vodu. Příliv vody zaplavoval dálnice, zastavil vlaky i vyplavoval domy. Voda způsobila na mnoha místech bleskové povodně. 

V Bavorsku najel vlak do spadlého stromu, v soupravě následně zůstalo uvězněno 260 lidí. Bouřky zasáhly také město Karlsruhe na jihozápadě Německa, kde voda strhávala zaparkovaná auta. Mluvčí tamních hasičů popsal úterní noc pro týdeník Focus jako „naprostý chaos“. 

Připravit se musí i Česko

V Česku by se měly bouřky objevit ve středu večer a v noci na čtvrtek, největší vlna však dorazí v sobotu. „Bouřky bude provázet nejen silný vítr, ale také přívalový déšť. Srážkově bohatá bude i neděle, to už by mělo jen plošně po celém Česku pršet,“ řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová. 

13. srpna 2024 v 15:10 Čas čtení 0:47 Na jihu Moravy hrozí požáry. Vedra se ve středu rozšíří i do středních Čech Na jihu Moravy hrozí požáry. Vedra se ve středu rozšíří i do středních Čech

Během středy meteorologové v Česku očekávají pokračování extrémních veder. Teploty se vyšplhají na 31 až 35 stupňů, na jižní Moravě hodnota na teploměrech dosáhne až 37 stupňů, uvedl Český hydrometeorologický ústav. 

Domů
Sdílet
Diskuse