Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
19. srpna 2024 v 7:00
Čas čtení 0:49

Syn mafiána pobouřil Sicílii. Na sociálních sítích se vysmíval památce protimafiánského soudce

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Syn mafiána pobouřil Sicílii. Na sociálních sítích se vysmíval památce protimafiánského soudce
Zdroj: Wikimedia/trolvag/volně k užití

Syn nechvalně známého mafiána Cosa Nostra vyvolal pozdvižení v sicilském městě Corleone. Jeho zpráva na sociálních sítích byla odsouzena jako „odporný útok“ na italský stát.

Na oblíbený italský svátek, datovaný na 15. srpna, zveřejnil „Salvuccio“ Giuseppe Salvatore Riina, jeden ze synů známého mafiána Salvatora „Totò“ Riiny, příspěvek s popiskem: „šťastné svátky z via Scorsone 24“. Označuje tak adresu, na které jeho rodina již mnoho let bydlí. Informoval o tom deník The Guardian.

18. srpna 2024 v 11:00 Čas čtení 0:08 Jiří Mádl: Film Vlny je určený pro kina. Dnes už nevznikají herecké idoly Jiří Mádl: Film Vlny je určený pro kina. Dnes už nevznikají herecké idoly

Problémem ale je, že ulice se již od roku 2018 nejmenuje via Scorsone, ale Via Terranova. Nazvána tak byla na počest protimafiánského soudce Cesara Terranovy, který byl v roce 1979 zastřelen při přepadení zorganizovaném mafiánským bossem Lucianem Liggiem. Použitím staré adresy se tak syn mafiána Terranově památce vysmívá.

Starosta Corleone popsal Riinův čin jako „zbabělý“. Potvrdil, že město chce svou temnou minulost spojenou s mafiánskými gangy nechat za sebou. „Výroky Riiny jr. nedělají nic jiného, než že zdůrazňují negativní a zkreslenou vizi Corleone, čímž špiní úsilí, které komunita každý den vynakládá, aby se osvobodila od pověsti spojené s mafií a zločinem. Corleone není mafie. Corleone je historie, kultura, svoboda, ale především Corleone je legalita, všechny vlastnosti, které velmi pochybné postavy nikdy nebudou moci podkopat,“ vyjádřil se.

11. srpna 2024 v 8:00 Čas čtení 5:25 Jel jsem na dovolenou do Říma. Čekal mě škorpion v pokoji, spousta bezdomovců a arogantní řidiči všude Jel jsem na dovolenou do Říma. Čekal mě škorpion v pokoji, spousta bezdomovců a arogantní řidiči všude

Salvuccio strávil dříve téměř devět let ve vězení za spolčení s mafií, praní špinavých peněz a vydírání. Úředníci Corleone se ho dříve pokusili vyhostit ve snaze uchránit město před „poškozením pověsti.“ Jejich pokusy ale byly marné.

Domů
Sdílet
Diskuse