Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
29. srpna 2024 v 12:15
Čas čtení 0:50

Soud propustil Durova z vazby. Zakladatel Telegramu však čelí novému obvinění: měl týrat syna a neplatit alimenty

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Soud propustil Durova z vazby. Zakladatel Telegramu však čelí novému obvinění: měl týrat syna a neplatit alimenty
Zdroj: Wiki Commons

Zakladatel Telegramu Pavel Durov, který je vyšetřován pro nedostatečnou moderaci obsahu na své platformě, byl propuštěn z vazby. Musel složit kauci ve výši pěti milionů eur, dvakrát týdně se má hlásit na policejní stanici a nesmí opustit Francii.

Po čtyřech dnech výslechů propustil soud Durova z vazby. Policie ho zatkla v sobotu večer na letišti Le Bourget u Paříž. Úřady Durovovi vyčítají, že jeho sociální síť Telegram s nimi dostatečně nekomunikuje a neposkytuje informace, o které žádají soudní orgány.

Telegram by se tak mohl stát spolupachatelem na zločinech, které uživatelé na síti organizují a plánují. Jedná se o pašování drog, šíření dětské pornografie či vydírání.

Způsobil synovi otřes mozku

Podle francouzských médií bylo s Durovem rovněž započato trestní stíhání kvůli podezření z „vážného násilí“. Žalobu podala matka jeho dětí Irina Bolgarová. Zakladatel Telegramu měl podle žaloby fyzicky napadat chlapce narozeného v roce 2017.  Mezi roky 2021-2022 měl Durov chlapci několikrát ublížit. Některé jeho útoky způsobily synovi otřes mozku či poruchu spánku.

28. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 3:46 Kdo je záhadný zakladatel Telegramu? Pavel Durov má přes sto dětí a od malička byl matematický génius Kdo je záhadný zakladatel Telegramu? Pavel Durov má přes sto dětí a od malička byl matematický génius

Důkazním materiálem jsou lékařské zprávy a přepisy chatu mezi Bolgarovou a Durovem. Lékařská zpráva uvádí, že chlapec trpí úzkostí a problémy se spánkem v důsledku na něm páchaném násilí.

Durov navíc čelí také žalobě za neplacení alimentů ve výši 150 tisíc eur měsíčně (3,76 milionu korun).

29. srpna 2024 v 10:37 Čas čtení 0:59 Barvou letošního podzimu je vínová, budeš ji vídat všude Barvou letošního podzimu je vínová, budeš ji vídat všude
Domů
Sdílet
Diskuse