Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ella Petrová
6. září 2024 v 12:01
Čas čtení 1:00

Václavák zaplavila kontroverzní kampaň hnutí SPD s krvavým chirurgem. Politici to kritizují

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Václavák zaplavila kontroverzní kampaň hnutí SPD s krvavým chirurgem. Politici to kritizují
Zdroj: ČTK/Šulová Kateřina

Na Václavském náměstí se objevily vizuály pro videoklip ke kampani této politické strany. Byl na nich například muž černé pleti s nožem v ruce.

Kampaň probíhala ve spodní části Václavského náměstí, byl u ní šéf hnutí Tomio Okamura nebo poslanec Radim Fiala. Hnutí tam nainstalovalo vizuály s velmi kontroverzními obrázky a projevy, které pobouřily část veřejnosti. Událost se natáčela a záběry z ní měly sloužit k videoklipu. Upozornil na to server iDNES.

6. září 2024 v 10:05 Čas čtení 0:31 V Česku je po 15 letech katarální horečka ovcí. Jak se projevuje a hrozí přenos na člověka? V Česku je po 15 letech katarální horečka ovcí. Jak se projevuje a hrozí přenos na člověka?

K události se vyjádřil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN): „Metro je na Můstku už skoro 50 let, ale takhle hluboko se tam ještě nekleslo.“
 

spd
Zdroj: SPD / propagační materiál


Vše řešil i pražský radní pro kulturu za TOP 09 Jiří Pospíšil, který na SPD podal žalobu za podněcování k nenávisti a označil kampaň za xenofobní. „Je pro mě zcela nepřijatelné, aby se takovéto akce konaly na pozemcích hlavního města Prahy. Zítra prověřím, zda odbory magistrátu rozhodovaly o krátkodobém pronájmu tohoto veřejného prostranství. A pokud ano, udělám vše pro to, aby tato smlouva byla vypovězena,“ uvedl. 
 
„Způsob vedení kampaně Tomia Okamury není jen rasistický, ale i podvodný! Ve chvíli, kdy jeho reklamu s motivem zakrváceného muže tmavé pleti, na kterou už bylo podáno několik trestních oznámení, odmítly vyvěsit i billboardové společnosti, rozhodl se, že veřejnost a Prahu podvede,“ řekl Pospíšil na síti X. Okamura si totiž prý pronajal veřejné prostranství na jméno cizí obchodní společnosti za účelem umístění nutné techniky a parkování.

30. června 2024 v 15:42 Čas čtení 0:27 NOVÝ PRŮZKUM: ANO drtivě vede, pohoršili si Piráti i SPD NOVÝ PRŮZKUM: ANO drtivě vede, pohoršili si Piráti i SPD

„Obelhal nejenom odbory magistrátu, ale i celou veřejnost a Prahu. Předseda parlamentní strany Tomio Okamura není jen proruský a xenofobní troll, je také podvodník a velkým nebezpečím pro naši zemi a pro naše hodnoty. Podvodem se volby nevyhrávají. Možná tak v Rusku,“ dodal Pospíšil. Kontroverzní plakáty prověřuje i policie.

Domů
Sdílet
Diskuse