Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
6. září 2024 v 17:05
Čas čtení 0:55

Odpalování pyrotechniky na fotbale? Rozvolnění pravidel není podle ministerstva namístě

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Odpalování pyrotechniky na fotbale? Rozvolnění pravidel není podle ministerstva namístě
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Pro rozvolnění pravidel pro odpalování pyrotechniky na stadionech podle ministerstva není důvod.

Rozvolnění pravidel pro použití pyrotechniky na fotbalových stadionech není namístě, možným řešením by mohlo být organizované odpalování pyrotechniky řízené profesionály. Na dnešním jednání se na tom shodli ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) se zástupci policie, Ligové fotbalové asociace a Fotbalové asociace ČR (FAČR). Asociace se s ministrem zabývaly také zlepšováním pořadatelských služeb na stadionech. O jednání v tiskové zprávě informoval mluvčí ministerstva vnitra Adam Rözler.

28. srpna 2024 v 12:44 Čas čtení 0:39 Vyhasl další život mladého sportovce. Juan Izquierdo zemřel po kolapsu na hřišti Vyhasl další život mladého sportovce. Juan Izquierdo zemřel po kolapsu na hřišti

Pravidla pro bezpečné používání pyrotechniky nyní podle ministerstva vnitra vylučují bezpečné užití petard a podobných výrobků fanoušky. „Stačí se podívat, jaké podmínky pro použití takzvané zábavní pyrotechniky určují samotní její výrobci. Uzavřený stadion s obrovskou koncentrací lidí, včetně dětí, prostě není místem, kde se takové věci mají používat. Obrázky úrazů, k nimž v důsledku odpalování pyrotechniky v davu lidí došlo, jsou nejvýmluvnějším argumentem,“ uvedl Rakušan.

26. července 2024 v 15:07 Čas čtení 0:42 VIDEO: „Vy tlustá svi*ě.“ Muž sprostě křičel na prodavačku kvůli nápisu na triku VIDEO: „Vy tlustá svi*ě.“ Muž sprostě křičel na prodavačku kvůli nápisu na triku

Fotbalové asociace podle ministerstva také nadále pokračují ve zlepšování pořadatelských služeb při zápasech. FAČR dokončila projekt tzv. licencovaného stewardingu, který zajistí, aby zabezpečení na stadionech vykonávaly agentury, které by k tomu měly licencované a proškolené pracovníky. Na školení by se kromě asociace podílelo i ministerstvo vnitra a policie. Fotbalové asociace podle ministerstva dále dokončují přípravu pravidel, podle kterých by například mohly být odstraněny ploty mezi sektory diváků a nahrazeny například posílenou pořadatelskou službou.

8. července 2024 v 16:48 Čas čtení 1:02 „Do Německa už se nevrátím,“ prohlásil slavný fotbalista. Prý by se bál o dceru „Do Německa už se nevrátím,“ prohlásil slavný fotbalista. Prý by se bál o dceru

Ministerstvo také podle Rözlera připravuje aktualizaci dohody o spolupráci mezi úřadem, policií a asociacemi tak, aby mohla být novelizována buď před jarní části sezony, nebo před následující sezonou.

Domů
Sdílet
Diskuse