Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
7. září 2024 v 17:09
Čas čtení 0:42

Policie loni vypátrala a předala do zahraničí téměř 800 hledaných

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie loni vypátrala a předala do zahraničí téměř 800 hledaných
Zdroj: Policie ČR

Čeští policisté loni vypátrali a předali do zemí Evropské unie 748 hledaných lidí, naopak do Česka jich díky mezinárodní spolupráci jiné státy vydaly 490.

Partnerům mimo EU česká strana vydala 19 vypátraných, zatímco pro Česko našli policisté v oblastech mimo EU 36 hledaných. Policisté si se zahraničními kolegy rovněž vyměnili desítky ukradených aut, které nalezli. Vyplývá to ze shrnutí loňské činnosti Ředitelství pro mezinárodní policejní spolupráci (ŘMPS) na policejním webu.

7. září 2024 v 15:43 Čas čtení 0:32 Na Brněnsku otevřela první česká SMS prodejna. Nakoupíš tu bez obsluhy Na Brněnsku otevřela první česká SMS prodejna. Nakoupíš tu bez obsluhy

Policisté našli v Česku 333 ukradených vozidel včetně vodního skútru ze zahraničí, naopak v cizině bylo nalezeno 208 aut. Kromě toho se čeští policisté v uplynulých měsících podíleli na zajištění bezpečnosti při fotbalovém mistrovství v Německu a na olympijských hrách v Paříži.

„A v neposlední řadě je dobré vyzdvihnout také číslo 4660 – to je počet vyšetřovaných případů, které v rámci boje proti drogám, podvodům či kyberkriminalitě iniciovala Česká republika v rámci Europolu,“ uvedli zástupci policie na webu.

7. září 2024 v 7:05 Čas čtení 0:49 Největší poušť světa zasáhnou mohutné srážky. Mohou být největší za desítky let Největší poušť světa zasáhnou mohutné srážky. Mohou být největší za desítky let

Policie už dřív uvedla, že díky legislativě a Schengenskému informačnímu systému je pátrání a předávání zadržených v evropském prostoru výrazně častější. V roce 2022 policisté v Česku vypátrali a předali do zahraničí téměř 450 hledaných a z unijních zemí bylo do ČR předáno 300 pachatelů trestné činnosti na útěku. Systém také pomohl najít několik desítek pohřešovaných dětí.

Domů
Sdílet
Diskuse