Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
9. září 2024 v 14:03
Čas čtení 0:51

Lékař a otec od rodiny. Na internetu probíhá sbírka na podporu rodiny muže zesnulého na Lazarské ulici

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Lékař a otec od rodiny. Na internetu probíhá sbírka na podporu rodiny muže zesnulého na Lazarské ulici
Zdroj: Wikimedia Commons / volně k užití

Otec tří dětí zemřel v Lazarské ulici, když na něj spadl kus střešní římsy. Na podporu jeho rodiny byla vypsána sbírka. Přispět můžeš i ty.

Tragédie se stala 8. srpna. Vitalij Slavnov, chirurg a otec tří dětí, mířil na obchodní schůzku. Zastihl ho ale déšť, a tak se schoval na tramvajovou zastávku v Lazarské ulici, kde chtěl nepříznivé počasí přečkat. Z nedalekého domu ovšem odpadl kus římsy, prorazil střechu zastávky a Slavnova na místě zabil.

9. září 2024 v 7:00 Čas čtení 0:38 Musk se v roce 2027 možná stane prvním dolarovým bilionářem na světě Musk se v roce 2027 možná stane prvním dolarovým bilionářem na světě

Na místě zasahovali záchranáři, hasiči i policisté. Ti informovali, že se jednalo o cizince. Uživatel Alexander Slemzin pak na Facebooku oznámil, že se jednalo o jeho přítele Vitalija Slavnova, chirurga z Oděsy.

„Vitalij měl spoustu nápadů a chtěl své podnikání rozvíjet i v České republice. V jeho plánech bylo otevřít velké lékařske centrum pro léčbu dětí s autismem a také založit evropskou kliniku plastické chirurgie,“ píše na webu sbírky jeho rodina.

V současné chvíli je ve sbírce vybráno přes 300 tisíc korun. Prostředky budou použity na nezbytné rodinné výdaje. Mezi nimi je i úhrada pohřbu, poplatky za bydlení, vzdělání dětí nebo výdaje spojené se soudním řízením ohledně úmrtí manžela. Sbírka probíhá na Doniu, přispět můžeš i ty.

8. září 2024 v 16:00 Čas čtení 0:49 PŘEDPOVĚĎ: Česko zažije ochlazení. Podívej se, jak moc klesne teplota PŘEDPOVĚĎ: Česko zažije ochlazení. Podívej se, jak moc klesne teplota

Budova, ze které se ulomil kus římsy, je majetkem Pojišťovny VZP. Případ policisté vyšetřují jako usmrcení z nedbalosti. Kriminalisté již zadali požadavek na vypracování odborného posudku z oboru stavebnictví. To bude trvat několik měsíců, na základě jeho výsledků budou postupovat dále. Pojišťovna VZP uvedla, že budova byla zkreonstruovaná a udržovaná.

Domů
Sdílet
Diskuse