Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eva Thonhauserová
9. září 2024 v 14:55
Čas čtení 0:43

Zelenskij má údajně plán na ukončení války. Zatím jej představil jen v úzkém kruhu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zelenskij má údajně plán na ukončení války. Zatím jej představil jen v úzkém kruhu
Zdroj: TASR/AP

Plán, který chce Zelenskij předložit spojencům USA, podle něj nabízí nejen vojenská, ale i politická řešení.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj požaduje od Spojených států nový obranný balíček, který by pomohl ukončit válku a přiměl Rusko k diplomatickým jednáním, píše italský deník La Stampa. Zelenskyj chce tento plán ještě letos předložit americkému prezidentovi Joe Bidenovi a dvěma prezidentským kandidátům, Kamale Harris a Donaldu Trumpovi.

9. září 2024 v 14:03 Čas čtení 0:51 Lékař a otec od rodiny. Na internetu probíhá sbírka na podporu rodiny muže zesnulého na Lazarské ulici Lékař a otec od rodiny. Na internetu probíhá sbírka na podporu rodiny muže zesnulého na Lazarské ulici

Zatím neuvedl žádné konkrétní podrobnosti o tom, co by nový obranný balíček obsahoval. Zdůraznil však, že nejde jen o zbraně, ale také o širší globální otázky. Zelenskij se domnívá, že pokud Ukrajina takový obranný balíček získá, bude to mocný nástroj k odstrašení Ruska a k dosažení mírového řešení války prostřednictvím diplomacie.

Zelenskij původně plánoval předložit svůj návrh v září, ale termín odložil na listopad. Zelenskij o plánu hovořil koncem srpna, kdy naznačil, že operace v ruské Kurské oblasti je součástí strategie ukončení války.

9. září 2024 v 10:29 Čas čtení 0:51 V zemích NATO opět řádili ruští hackeři. Měli stát za kybernetickými útoky V zemích NATO opět řádili ruští hackeři. Měli stát za kybernetickými útoky

Ačkoli zatím není známo, co daný balíček obsahuje, Zelenskij naznačil, že dohoda s USA by měla obsahovat příslib poválečné spolupráce. Je otázkou, zda představitelé USA budou s navrhovaným balíčkem souhlasit. Zelenskij již několik měsíců žádá západní země o povolení použít jejich zbraně dlouhého doletu k útokům proti Rusku, ale zatím neúspěšně. 

Domů
Sdílet
Diskuse