Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
10. září 2024 v 12:50
Čas čtení 0:33

PŘEDPOVĚĎ: Od čtvrtka nás čekají extrémní srážky. Budou stoupat hladiny řek

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
PŘEDPOVĚĎ: Od čtvrtka nás čekají extrémní srážky. Budou stoupat hladiny řek
Zdroj: Unsplash/Atilla Bingöl/volně k užití

Vydatné, až extrémní srážky čekají velkou část České republiky od čtvrtka do neděle. O víkendu bude navíc silně foukat.

"Období od čtvrtka 12. září do neděle 15. září očekáváme velmi deštivé s výraznými srážkovými úhrny. Mezi modely panuje shoda, že na velké části území může napršet přes 100 milimetrů, v exponovaných lokalitách (například návětří Jeseníků) i výrazně více. V důsledku toho se předpokládají i výrazné vzestupy hladin vodních toků," sdělili meteorologové.

14. srpna 2022 v 16:10 Čas čtení 1:06 Obrazem: Před 20 lety zasáhly Česko ničivé povodně. Připomeň si největší událost svého druhu ve fotografiích Obrazem: Před 20 lety zasáhly Česko ničivé povodně. Připomeň si největší událost svého druhu ve fotografiích

Během víkendu bude místy také hodně větrno, což může způsobovat v kombinaci s podmáčeným terénem polomy a vývraty stromů.

Situaci bude ČHMÚ s ohledem na potenciální výrazné dopady sledovat a dále upřesňovat, ve středu pravděpodobně zveřejní výstrahu s extrémním, tedy nejvyšším stupněm nebezpečí. Zatím vydal předběžnou výstrahu. Vychází přitom z několika předpovědních modelů.

6. září 2024 v 9:03 Čas čtení 2:10 Raději se jim vyhni. Tohle je podle lidí pět nejhorších českých filmů za posledních 10 let Raději se jim vyhni. Tohle je podle lidí pět nejhorších českých filmů za posledních 10 let

Česko zažilo na konci srpna a začátkem září mimořádně horké a suché počasí. Zlom přišel v pondělí, kdy začalo pršet a ochladilo se, výrazný propad teplot má společně s vydatným deštěm přijít ve čtvrtek.

Domů
Sdílet
Diskuse