Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ella Petrová
11. září 2024 v 12:04
Čas čtení 0:43

Porod na Plzeňsku: Matku v nemocnici musela hlídat policie, hrozil útok na dítě

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Porod na Plzeňsku: Matku v nemocnici musela hlídat policie, hrozil útok na dítě
Zdroj: TASR / AP

Matce i dítěti šlo o život. Domácí porod na Plzeňsku měl rituální podtext.

V obci Plasy na Plzeňsku se v neděli uskutečnil domácí porod, u kterého asistoval samozvaný duchovní vůdce přezdívaný Bůh šašek, vlastním jménem Lukáš Stančík, který celou událost živě vysílal na sociálních sítích. „Získali jsme informaci o tom, že na internetu koluje video, ve kterém by měl muž naznačovat spáchání násilného deliktu,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová pro CNN Prima NEWS.

11. září 2024 v 10:27 Čas čtení 1:00 Vrah v Hradci Králové ubodal 14letého chlapce. Policii řekl, že si nic nepamatuje Vrah v Hradci Králové ubodal 14letého chlapce. Policii řekl, že si nic nepamatuje

Muž uvedl, že ženu prý posedl démon, který mu řekl, že by měl dítě zabít. Žena se prý dostala do nemocnice až den po porodu. „Naši záchranáři převzali do péče matku, která byla následně v kritickém stavu transportována do Fakultní nemocnice v Plzni. Lékaři si přebrali do péče novorozené dítě,“ řekla mluvčí záchranářů Andrea Divišová.
 
Součástí náboženské skupiny Ohnivý drak je Bůh šašek již tři roky a za osvíceného proroka se považuje dokonce osm let, konkrétně od té doby, co ho opustila žena se dvěma syny. Religionista Zdeněk Vojtíšek ve vysílání CNN Prima NEWS uvedl, že popularita dělá těmto lidem dobře a doplnil, že pan Stančík je podle něho opravdu nevyzpytatelný.
 
Plzeňskou nemocnici pak hlídali policisté pro jistotu s dlouhými střelnými zbraněmi.

Domů
Sdílet
Diskuse