Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Ábelová
12. září 2024 v 10:12
Čas čtení 0:56

O víkendu zasáhnou Česko extrémní deště. Po víkendu se má ale ještě oteplit

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
O víkendu zasáhnou Česko extrémní deště. Po víkendu se má ale ještě oteplit
Zdroj: Unsplash/Erik Witsoe/volně k užití

Extrémní počasí zasáhne Česko od čtvrtka do neděle. Na většině území se očekává silný vítr a v některých oblastech naprší až přes 300 milimetrů. Po víkendu ale srážky ustanou a oteplí se.

Meteorologové vydali výstrahu na povodňové ohrožení s extrémním stupněm nebezpečí. To začne platit od pátku zejména pro východní polovinu Česka. Teploty se budou pohybovat přes den od 10 do 15 stupňů. Srážky začnou ustávat po víkendu a denní teploty mírně stoupnou.

11. září 2024 v 13:42 Čas čtení 1:11 VÝSTRAHA: V Česku hrozí záplavy, meteorologové varují před extrémním nebezpečím VÝSTRAHA: V Česku hrozí záplavy, meteorologové varují před extrémním nebezpečím

Od čtvrtka se čeká zataženo a s vyjímkou západní části Česka se až do nedělě očekávají trvalé srážky. „Od čtvrtka do konce týdne nás čeká srážková nálož – počasí u nás bude pod vlivem tlakové níže. Výstupy jednotlivých numerických modelů dávají čísla srážkových úhrnů za tak krátkou dobu obrovská, s výjimkou úplného západu našeho území, a potenciální dopady vážné,“ sdělila webu Novinky meteoroložka Dagmar Honsová. V sobotu by se k dešti měl přidat i silný vítr s nárazy větru o rychlosti 55 až 90 kilometrů v hodině, který na horách dosáhne až 110 kilometrů v hodině.

10. září 2024 v 12:50 Čas čtení 0:33 PŘEDPOVĚĎ: Od čtvrtka nás čekají extrémní srážky. Budou stoupat hladiny řek PŘEDPOVĚĎ: Od čtvrtka nás čekají extrémní srážky. Budou stoupat hladiny řek
12. září 2024 v 8:59 Čas čtení 0:30 Česko a Slovensko brzy zavedou nový typ hotovosti. Kdy tato velká změna přijde? Česko a Slovensko brzy zavedou nový typ hotovosti. Kdy tato velká změna přijde?
11. září 2024 v 10:27 Čas čtení 1:00 Vrah v Hradci Králové ubodal 14letého chlapce. Policii řekl, že si nic nepamatuje Vrah v Hradci Králové ubodal 14letého chlapce. Policii řekl, že si nic nepamatuje

Začátkem příštího týdne začne déšť ustupovat a místy se objeví přeháňky. Teplota mírně stoupne na 12 až 16 stupňů. V úterý by denní maxima mohla vystoupat až k 18 stupňům. Polojasno se objeví až ve středu, kdy teplota přes den stoupne až na 21 stupňů. 

Domů
Sdílet
Diskuse