Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Ábelová
12. září 2024 v 14:08
Čas čtení 0:34

VIDEO: Na Šumavě klesla teplota pod nulu a objevil se první sníh, mrkni na záběry

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Na Šumavě klesla teplota pod nulu a objevil se první sníh, mrkni na záběry
Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková

Zasněžená krajina se objevila na instagramovém profilu We Love Šumava, kde ochlazení přineslo letošní první sněhové vločky.

Nasněžilo na Šumavě a Bavorském lese, konkrétně potom v německé části na Velkém Javoru a na hoře Luzný. „Ochlazení přineslo první sněhové vločky na Šumavu a do Bavorského lesa. Na hřebenech se dnes ráno ukazují první sněhové vločky,“ napsala skupina.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený WeLoveŠumava (@welovesumava)

Poprašek pokryl i vrchol Boubín, který se nachází na české straně Šumavy. O něco více sněhu ale napadlo pár kilometrů za hranicemi. Na videu jsou vidět záběry z Velkého Javoru s nadmořskou výškou 1 456 metrů, který se nachází přibližně čtyři kilometry od hranic s Českem. A také z hory Luzný ve výšce 1 373 metrů nad mořem, který leží jen pár stovek metrů od českých hranic.

12. září 2024 v 10:12 Čas čtení 0:56 O víkendu zasáhnou Česko extrémní deště. Po víkendu se má ale ještě oteplit O víkendu zasáhnou Česko extrémní deště. Po víkendu se má ale ještě oteplit

Těsně nad nulou se drží teplota na Sněžce, kde se naměřilo 0,2 stupňů. O tom infomoval na sociální síti X Krkonošský národní park. Sníh tam ale zatím nenapadl. 

Domů
Sdílet
Diskuse