Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
včera 18. září 2024 v 12:29
Čas čtení 0:52

Nové informace o srážce vlaků v Praze: Strojvedoucí nadýchal dvě promile

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nové informace o srážce vlaků v Praze: Strojvedoucí nadýchal dvě promile
Zdroj: Policie ČR

V pražské Libni u ulice Čuprova se ve středu ráno srazily dva vlaky. Na místě zasahovaly všechny složky záchranného systému. Policie incident vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. Jeden ze strojvedoucích měl pozitivní dechovou zkoušku.

Z místa srážky bylo odvezeno 35 zraněných. „Dominovaly úrazy hlavy, končetin, výjimkou nebyly zlomeniny,“ uvedli záchranáři. Všichni pacienti byli při vědomí a mimo ohrožení života. Kvůli vysoké bilanci pacientů ale musela zdravotnická služba vyhlásit traumatologický plán. Ten trval od osmé hodiny ranní do půl jedenácté, informuje CNN Prima News.

Dušan Gavenda, tiskový mluvčí Správy železnic, uvedl, že jeden z osobních vlaků narazil do stojící soupravy. Policie incident prověřuje pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. „Dechová zkouška u jednoho ze strojvedoucích byla pozitivní, proto byl převezen k lékařskému vyšetření spojeném s odběrem krve,“ uvedla policie na síti X.

Po srážce vlaků je uzavřena železniční trať v oblasti Balabenky. „Vlaky od Kralup jsou zkráceny do Holešovic, vlaky od Lysé a Neratovic jsou zkráceny do Vysočan. Linka S49 nejede v úseku Holešovice – Libeň,“ napsala na síti X společnost Ropid, která organizuje městskou hromadnou dopravu v Praze a okolí. Lidé mohou využít jiné linky MHD.

10. září 2024 v 14:20 Čas čtení 0:37 Co nejvíc rozčiluje Čechy na silnicích? Podívej se, co říká nový průzkum Co nejvíc rozčiluje Čechy na silnicích? Podívej se, co říká nový průzkum

Podle serveru Novinky strojvedoucí nadýchal zhruba dvě promile alkoholu. Druhý strojvedoucí byl v zácviku. „Pokud se se potvrdí, že u našeho strojvedoucí došlo ke konzumaci alkoholu, půjde o absolutně neakceptovatelné jednání, pro které neexistuje žádné vysvětlení a omluva,“ dodal mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Domů
Sdílet
Diskuse