Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Barbora Fábryová
dnes 28. září 2024 v 10:11
Čas čtení 0:32

Město v Německu nabízí lidem bydlení zdarma. Starosta chce, aby přicházeli zejména mladí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Město v Německu nabízí lidem bydlení zdarma. Starosta chce, aby přicházeli zejména mladí
Zdroj: Wikimedia Commons/Radler59/volně k užití

Německé město trápí odcházející obyvatelé.

  • Německé město Guben chce přilákat nové spoluobčany tím, že jim nabízí ubytování zdarma, informují TVnoviny.
  • Během toho, co zde budou bydlet, si mohou rozmyslet, jestli by ve městě chtěli žít natrvalo.
  • Starostu trápí, jak z města u polských hranic odcházejí mladí lidé. Za posledních třicet let odešla téměř polovina lidí.
28. září 2024 v 8:31 Čas čtení 6:43 Mluvili jsme s Češkou, která studuje v bombardovaném Bejrútu. „Veškeré zprávy a telefonáty končíme větou ‚stay safe‘.“ Mluvili jsme s Češkou, která studuje v bombardovaném Bejrútu. „Veškeré zprávy a telefonáty končíme větou ‚stay safe‘.“

Citace: „Je pro nás velmi důležité, aby se sem vrátili mladí lidé, kteří odešli. Takto je chceme motivovat. Musím říci, že náš projekt vypadá zatím úspěšně,“ řekl starosta Gubenu Fred Mahro.

Širší kontext: Do města se už nastěhovali i dva umělci, kteří si klidné prostředí velmi pochvalují. Tvrdí, že si umí představit, že tam zůstanou. Na zkušební bydlení přijde ještě téměř 20 dalších lidí. Starosta je však prosí, aby svůj čas ve městě strávili i tím, že dobrovolně pomůžou místním firmám, které trápí nedostatek zaměstnanců.

Domů
Sdílet
Diskuse