Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Anna Vondráková
dnes 28. září 2024 v 11:09
Čas čtení 0:54

Předpověď počasí: Přichází citelné ochlazení, ráno se objeví i přízemní mrazíky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Přichází citelné ochlazení, ráno se objeví i přízemní mrazíky
Zdroj: Freepik/freepik/volně k užití

Pomalu se musíme začít smiřovat s tím, že léto je definitivně u konce. Tento víkend nám to jednoznačně ukáže.

V sobotu očekáváme oblačno až zataženo, zejména v Čechách se místy objeví i přeháňky. Ubývat budou k večeru. Teploty se budou pohybovat mezi 12 a 16 stupni, na jihovýchodě by však mohly stoupnout až na 19 stupňů Celsia. Naopak na horách naopak rtuť teploměru klesne na osmičku.

28. září 2024 v 8:31 Čas čtení 6:43 Mluvili jsme s Češkou, která studuje v bombardovaném Bejrútu. „Veškeré zprávy a telefonáty končíme větou ‚stay safe‘.“ Mluvili jsme s Češkou, která studuje v bombardovaném Bejrútu. „Veškeré zprávy a telefonáty končíme větou ‚stay safe‘.“

Ochlazení však ještě zesílí v noci na neděli. „V Čechách, zejména na západě se místy vyskytnou přízemní mrazíky, které mohou poškodit zeleninu,“ varují meteorologové. V noci budou teploty budou kolísat mezi šesti až dvěma stupni a k ránu se objeví i mlhy. Přes den se pak lehce oteplí na 10 až 14 stupňů a na horách očekáváme teploty okolo šesti stupňů Celsia.

6. srpna 2024 v 10:42 Čas čtení 0:56 Letošní zima může být nejhorší v historii. Ochlazení má přijít v říjnu Letošní zima může být nejhorší v historii. Ochlazení má přijít v říjnu

Příjemnější nebude počasí ani v pondělí. Oblačno až zataženo k ránu opět doplní mlhy a na západě Čech očekáváme přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na pět až jeden stupeň Celsia a objeví se četné přízemní mrazíky. „Ranní teploty se ve dvou metrech budou pohybovat jen kolem tří stupňů Celsia,“ napsali meteorologové na sociální síti X. Přes den teploty dosáhnou 12 až 16 stupňů, na západě se budou pohybovat kolem 11.

Zpět
Sdílet
Diskuse