Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eva Thonhauserová
včera 1. října 2024 v 8:15
Čas čtení 0:40

Britské Tesco zavádí inovativní boj proti zlodějům. Ochranku nahrazují roboti, kteří neustále monitorují prodejnu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Britské Tesco zavádí inovativní boj proti zlodějům. Ochranku nahrazují roboti, kteří neustále monitorují prodejnu
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Nasazení robota je velmi nákladná záležitost.

  • Britské Tesco začalo využívat roboty jako náhradu ochranky v některých svých pobočkách. Roboti jsou vybaveni kamerami, které se otáčejí o 360 stupňů, a dokáží identifikovat zloděje, přičemž spustí alarm, který na zloděje začne „křičet“ silným severoirským přízvukem, informuje Daily Mail.
  • Nový bezpečnostní systém má za cíl zvýšit ochranu před krádežemi, přičemž roboti během minuty informují vedení o podezřelých aktivitách. Zároveň jim pošlou i fotografii zloděje.
  • Tesco roboty využívá v menších provozovnách, zejména ve městech, jako je Manchester, Bristol a Newcastle, které řetězec považuje za rizikové lokality.

Širší kontext: Nasazení robota je nákladné. Pronájem stojí až 100 tisíc liber měsíčně. Roboti nevyžadují odpočinek a neustále monitorují prodejnu. Tesco věří, že roboti jsou efektivnější než lidská ochranka, která může selhat ve stráži a přehlédnout krádeže. Roboti jako PID360 jsou využíváni i v jiných odvětvích, například na stavbách, kde monitorují pohyb materiálů a minimalizují krádeže.

Domů
Sdílet
Diskuse