Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ella Petrová
dnes 3. října 2024 v 15:26
Čas čtení 0:42

Dávej pozor! V Česku se mohou začít prodávat auta zasažená povodněmi, bývají na odpis

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dávej pozor! V Česku se mohou začít prodávat auta zasažená povodněmi, bývají na odpis
Zdroj: TASR/Miroslav Košírer

Podle obchodníků se budou pravděpodobně na český trh uvádět auta, která zasáhly povodně. Problémy s vozidlem se však mohou objevit až po pár měsících.

Některá auta byla během povodní zničena úplně, jiná ale pouze zaplavena, proto budou nadále pojízdná, avšak za nějaký čas mohou nastat problémy vyčíslitelné na několikatisícové částky. Tyto vozy totiž už nelze vrátit do původního stavu. Informoval o tom server iDNES.

3. října 2024 v 10:11 Čas čtení 0:30 Hygienici v hypermarketu našli mrtvé myši i trus. Havířov bojuje s přemnožením hlodavců Hygienici v hypermarketu našli mrtvé myši i trus. Havířov bojuje s přemnožením hlodavců

Povodně se netýkaly pouze Česka, ale i Německa, Rakouska, Polska, Slovenska či Rumunska. „Zaplavená auta se často vyvážejí z dané země a prodávají jinde. Je pravděpodobné, že se k nám některá auta z těchto zemí dostanou, a dokonce se mohou falešně tvářit jako vozy s německým původem,“ uvedl ředitel Cebie Martin Pajer.
 
Překupníci často levně koupí zaplavené auto z aukce či přímo od majitele, pokud nebylo pojištěno. Poté podniknou takové kroky, aby na první pohled nebylo vidět jakékoli poškození vozidla. Podle společnosti Cebia bývá nejnáchylnější k poškození elektroinstalace a emisní systémy, které nelze vždy spolehlivě vyčistit.
 
I po snaze vůz vyčistit zůstávají skryté problémy, jako selhání elektroniky nebo koroze. Opravy jsou často dražší než hodnota auta, zejména u moderních vozů plných elektroniky. Známky zaplavení lze poznat podle zápachu, bláta a písku pod čalouněním nebo vyměněných částí interiéru.

Domů
Sdílet
Diskuse