Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Eva Thonhauserová
včera 4. října 2024 v 17:29
Čas čtení 0:59

Muž v Británii se převlékl za zdravotní sestru. Místo očkování píchl pacientovi smrtící jed

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Muž v Británii se převlékl za zdravotní sestru. Místo očkování píchl pacientovi smrtící jed
Zdroj: TASR/AP

Doktor se údajně zamaskoval tak dobře, že ho nepoznala ani jeho vlastní matka.

Britský praktický lékař Thomas Kwan je obviněn z pokusu o vraždu partnera své matky Patricka O'Hary. Kwan se údajně převlékl za zdravotní sestru a místo vakcíny proti covidu píchl O'Harovi smrtící jed, který způsobuje vzácné masožravé onemocnění. Pacient si po celou dobu myslel, že dostává posilovací dávku očkování, píše The Guardian.

O'Hara následně skončil na jednotce intenzivní péče, kde mu museli z rukou odstranit velké kusy masa. „Byl to plán, jak zavraždit partnera své matky přímo před jejíma očima,“ řekl Peter Makepeace, který zahájil obžalobu proti Kwanovi u korunního soudu v Newcastlu.

3. října 2024 v 13:16 Čas čtení 0:59 Mladá Izraelka vlastním tělem chránila devítiměsíčního syna. Teroristé ji zabili, dítě zázrakem přežilo Mladá Izraelka vlastním tělem chránila devítiměsíčního syna. Teroristé ji zabili, dítě zázrakem přežilo

Proces s 53letým Kwanem odhalil složitý postup, který údajně obviněný vymyslel, aby se vyhnul odhalení. Kwan vytvořil falešné dopisy od Národní zdravotní služby (NHS), v nichž předstíral, že O'Hara má být očkován proti covidu přímo doma. Následně docházel v přestrojení za zdravotní sestru, které mělo být tak přesvědčivé, že ani O'Hara, ani jeho dlouhodobá partnerka, Kwanova matka, nepoznali, že dotyčná je ve skutečnosti jejich blízký.

Po injekci jedu se O'Hara začal cítit špatně a vyhledal lékařskou pomoc. Nejprve se domníval, že mu byla podána špatná vakcína, ale po opakovaných vyšetřeních lékaři zjistili, že se jedná o vzácné onemocnění – nekrotizující fasciitidu, která rozežírá tkáň. O'Hara strávil několik týdnů na jednotce intenzivní péče.

3. října 2024 v 15:26 Čas čtení 0:42 Dávej pozor! V Česku se mohou začít prodávat auta zasažená povodněmi, bývají na odpis Dávej pozor! V Česku se mohou začít prodávat auta zasažená povodněmi, bývají na odpis

Motivem Kwanových činů mělo být dědictví. Obával se, že by partner O'Harovy matky mohl narušit dědictví po jeho matce. Kwan se přiznal k obvinění z podání škodlivé látky. Odmítl však obvinění z pokusu o vraždu nebo úmyslného těžkého ublížení na zdraví. Soudní proces pokračuje.

Domů
Sdílet
Diskuse