Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ella Petrová
dnes 3. října 2024 v 13:16
Čas čtení 0:59

Mladá Izraelka vlastním tělem chránila devítiměsíčního syna. Teroristé ji zabili, dítě zázrakem přežilo

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Mladá Izraelka vlastním tělem chránila devítiměsíčního syna. Teroristé ji zabili, dítě zázrakem přežilo
Zdroj: Ahmed Hasaballah/Getty Images

Obětí teroristického útoku v Tel Avivu se stala matka devítiměsíčního dítěte, které nakonec přežilo.

Palestinští teroristé zastřelili ženu jménem Inbar Segev-Vigder ve chvíli, kdy k sobě tiskla své malé dítě, které se snažila ochránit. Teroristické hnutí Hamás se k činu samo přihlásilo. Informuje o tom server iDNES.

3. října 2024 v 11:12 Čas čtení 0:50 Krvácivá horečka marburg: U sousedů mají dva lidé podezření na hrozivou nemoc Krvácivá horečka marburg: U sousedů mají dva lidé podezření na hrozivou nemoc
2. října 2024 v 15:09 Čas čtení 0:30 Díky cizincům možná naroste mzda i českým pracovníkům. Jak je to možné? Díky cizincům možná naroste mzda i českým pracovníkům. Jak je to možné?
2. října 2024 v 9:18 Čas čtení 0:59 Odveta Izraele za íránský útok: Cílem by měla být těžište ropy Odveta Izraele za íránský útok: Cílem by měla být těžište ropy

Otcem dítěte je voják jménem Jeari, který momentálně bojuje v Pásmu Gazy, jedná se o člena Izraelských obranných sil. Inbar byla trenérkou pilates. „Mluvil jsem s ní pár minut před útokem. Věděl jsem, že je na cestě domů. Když jsem slyšel o útoku, volal jsem jí, ale neodpověděla. Začal jsem ji hledat,“ řekl izraelskému portálu Ynet Jeari.
 


„Byla s naším dítětem, Arim, a naším psem. Když jsem se dostal na místo a objevil našeho zastřeleného psa, obával jsem se nejhoršího,“ popsal situaci. Poté, co Inbar zemřela, malého Ari se ujmuli kolemjdoucí, aby ho předali policistovi, který ho převezl do nemocnice. „Byl v bezpečí. Neměl na sobě ani škrábnutí, protože byl připoutaný k ní v nosítku. To je náš zázrak,“ řekl chlapcův otec.
 
„Po hodinách pátrání mi policie přišla oznámit, že byla zabita. Byla to úžasná osoba, skvělá matka, která Arimu i mně dala všechno,“ řekl o své manželce. K této tragédii se vyjádřil Světový židovský kongres, který ženu považuje za hrdinku, jelikož zachránila své dítě.
 

Domů
Sdílet
Diskuse