Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
včera 4. října 2024 v 11:16
Čas čtení 0:34

Melania Trump podpořila právo žen na potrat. Může tím Donaldovi významně uškodit

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Melania Trump podpořila právo žen na potrat. Může tím Donaldovi významně uškodit
Zdroj: Wiki Commons / volně k užití

„Toto přesvědčení jsem si s sebou nesla po celý svůj dospělý život,“ píše bývalá americká první dáma ve svých připravovaných pamětech.

Podle Trump je nezbytné zaručit, aby mohly ženy samy rozhodovat o tom, jestli chtějí mít děti. Mají se tak rozhodnout na základě vlastního přesvědčení, bez jakýchkoli zásahů či nátlaku ze strany vlády. Informoval o tom deník The Guardian

2. října 2024 v 14:15 Čas čtení 0:36 VIDEO: Nejkontroverznější film roku představí začátky Donalda Trumpa. Stylem připomíná Boj o moc VIDEO: Nejkontroverznější film roku představí začátky Donalda Trumpa. Stylem připomíná Boj o moc

Manželka republikánského kandidáta na prezidenta se tak vyjádřila uprostřed vrcholící volební kampaně, v níž hraje jednu z hlavních rolí odpor Donalda Trumpa vůči ženským reprodukčním právům. 

„Proč by měl mít někdo jiný než žena sama moc rozhodovat o tom, co udělá se svým tělem? Základní právo ženy na osobní svobodu, na vlastní život, jí dává pravomoc ukončit těhotenství, pokud si to přeje,“ napsala Melania Trump v knize, která má vyjít příští úterý. 

Jak připomíná The Guardian, vyjádření Trump je pozoruhodné nejen vzhledem k její blízkosti s Donaldem Trumpem, ale také vzhledem k výraznému zhoršení reprodukčních práv v USA, ke kterému došlo právě za vlády jejího manžela.

Domů
Sdílet
Diskuse