Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna Peclová
dnes 8. října 2024 v 7:13
Čas čtení 0:45

Vznikne v Česku nové hnutí? Založení strany zvažují odpadlíci Pirátů, hnutí ANO i Kalousek

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Vznikne v Česku nové hnutí? Založení strany zvažují odpadlíci Pirátů, hnutí ANO i Kalousek
Zdroj: Facebook/Miroslav Kalousek

Neúspěch vládních stran v evropských, krajských a senátních volbách vede mnohé k myšlence nového hnutí. Mohli by se v něm sejít odpadlíci Pirátů a hnutí ANO. Lákají k sobě také Miroslava Kalouska, ten však přemýšlí o vlastním spolku.

Nic o budoucích plánech po nedávném odchodu od TOP 09 však neprozradil. „Veřejně o tom spekulovat nebudu,“ řekl Novinkám. „Jako volič říkám, že je mi líto, že tu není žádná síla, která by měla srozumitelnou a kompetentní hospodářskou politiku,“ uvedl pro Novinky.cz. Nová strana dle něj nejpozději do ledna vznikne, ať s ním, či bez něj.

7. října 2024 v 14:13 Čas čtení 0:26 Policejní honička jako v GTA: v Bratislavě nedokázali chytit řidiče, padly výstřely Policejní honička jako v GTA: v Bratislavě nedokázali chytit řidiče, padly výstřely

V nové partaji se setkají bývalí členové ANO a Pirátů. „To znamená vzít to nejlepší z ANO, vzít to nejlepší z Pirátů, vzít to nejlepší třeba z ODS. Nechceme extrém na jednu stranu, jsme přesvědčeni, že uprostřed je většina politiků i veřejnosti,“ řekl Martin Arden, jehož Piráti v loňském roce vyloučili.

Průzkumy ukázaly, že 13 procent vládních voličů je nespokojených a čekají na nového „spasitele“. „Vidíme, že je velká poptávka voličů po někom, kdo „nezklamal“. Hodně voličů má pocit, že nemá koho volit. U každého subjektu má pocit, že ho zklamal, nebo je nevolitelný. Vidíme v datech, že tu je jasný prostor, aby uspěl nový politický subjekt, pokud bude finančně pokrytý, bude mít komunikační strategii a bude mít pár velkých osobností,“ poznamenal ředitel STEM Martin Buchtík. Zda bude Miroslav Kalousek její součástí, je však otázka.

Domů
Sdílet
Diskuse