Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
TASR
dnes 8. října 2024 v 9:53
Čas čtení 0:39

Kreml může na Ukrajinu poslat nové vojenské jednotky. KLDR se možná přidá k ruským vojákům

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kreml může na Ukrajinu poslat nové vojenské jednotky. KLDR se možná přidá k ruským vojákům
Zdroj: TASR/AP

KLDR může vyslat vojenské jednotky na Ukrajinu.

  • Severní Korea v budoucnu může vyslat příslušníky svých pravidelných ozbrojených sil na Ukrajinu, aby v bojích podpořili Rusko.
  • Jihokorejský ministr obrany Kim Jong-hjun uvedl, že Pchjongjang a Moskva prohlubují vojenskou spolupráci od začátku celoplošné invaze na Ukrajinu.
7. října 2024 v 17:39 Čas čtení 1:04 Známe jména letošních vítězů Nobelovy ceny za medicínu a fyziologii. Američtí vědci objevili mikroRNA Známe jména letošních vítězů Nobelovy ceny za medicínu a fyziologii. Američtí vědci objevili mikroRNA
8. října 2024 v 7:13 Čas čtení 0:45 Vznikne v Česku nové hnutí? Založení strany zvažují odpadlíci Pirátů, hnutí ANO i Kalousek Vznikne v Česku nové hnutí? Založení strany zvažují odpadlíci Pirátů, hnutí ANO i Kalousek
7. října 2024 v 15:29 Čas čtení 0:47 Česká spořitelna si nechá radit mladými. Bude jim za to platit Česká spořitelna si nechá radit mladými. Bude jim za to platit

Proč je to důležité: Úvaha jihokorejského ministra přichází v době, kdy KLDR posiluje vztahy s Ruskem, což zdůrazňuje bilaterální dohoda, která zahrnuje i doložku o vzájemné obraně. Dohodu podepsali lídři obou zemí Kim Čong-un a Vladimir Putin na červnovém setkání.

Citát: „Rusko a Severní Korea podepsaly vzájemnou smlouvu podobnou vojenskému spojenectví, možnost takového nasazení je proto velmi pravděpodobná,“ řekl jihokorejský ministr obrany poslancům během výstupu v parlamentu.

Širší kontext: V této souvislosti Kim uvedl, že nedávná zpráva o úmrtí severokorejských vojáků na Ruskem okupovaném území nedaleko východoukrajinského města Doněck je pravděpodobně také pravdivá.


Jonhap připomíná, že minulý týden deník Kyiv Post s odvoláním na zpravodajské zdroje informoval, že při ukrajinském raketovém útoku ve čtvrtek zahynulo šest severokorejských důstojníků a tři další se zranili.

Domů
Sdílet
Diskuse