Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
dnes 9. října 2024 v 13:51
Čas čtení 0:43

Fatální domácí porod v sektě v Plasích má dohru. Policie teď zadržela jejího vůdce

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Fatální domácí porod v sektě v Plasích má dohru. Policie teď zadržela jejího vůdce
Zdroj: Policie ČR

Plzeňská policie zadržela vůdce sekty Ohnivý drak z Plas na severním Plzeňsku. Obviněn je z pěti přečinů v souvislosti s jeho výroky na sociálních sítích, kde mimo jiné vyhrožoval například policistovi.

Sekta Ohnivý drak je nechvalně známá kvůli nedávnému incidentu, při němž zemřela jedna ze členek komunity při domácím porodu. Vůdce sekty L.S. v reakci na vyšetřování souvislostí s tímto případem zveřejnil video, v němž agresivně a vulgárně vyhrožoval policistovi, který měl prošetřování na starosti. „Ty zm... jeden policajtskej, zvu tě sem. Mám tady boxery! Uvidíš!“ křičel v nahrávce.

Že se jedná o vůdce sekty Ohnivého draka, informovaly Novinky.cz. Muž o sobě prohlašuje, že skrze něj mluví bůh. Šíří poselství o pozvání do „čistého pole lásky“.

„Policejní komisař zahájil trestní stíhání tohoto muže jako obviněného ze spáchání pěti přečinů, a to šíření poplašné zprávy, pomluvy, vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod a podněcování k trestnému činu,“ uvedla v prohlášení policejní mluvčí Eva Červenková. Podle ní chce dát policie návrh k vzetí obviněného do vazby.

O předvolání na plzeňskou policejní stanici se vůdce sekty dokonce vyjádřil ve videu.

Detektivové provedli minulý týden v sídle sekty domovní prohlídku a zabavili všechna počítačová zařízení. Podle Červenkové provedli kriminalisté i výslechy svědků.

Zpět
Sdílet
Diskuse