Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
dnes 17. října 2024 v 13:48
Čas čtení 0:37

Německo řeší nový problém. Každý třetí majitel elektromobilu se vrací ke spalováku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Německo řeší nový problém. Každý třetí majitel elektromobilu se vrací ke spalováku
Zdroj: TASR/DPA

V sousedním Německu klesá zájem o nákup aut s elektrickým pohonem.

Jak informoval server Novinky.cz s odvoláním na německý deník Frankfurter Allgemeine Zeitung. Od začátku roku totiž vzrostl počet lidí, kteří přešli od elektroauta ke spalovacímu motoru, o 34 procent. Ještě v roce 2021 přitom toto číslo činilo pouhých 14 procent.

15. září 2024 v 7:46 Čas čtení 0:44 Češi postavili funkční auto z Lega! Na závodní okruh ho vzal závodník F1 Češi postavili funkční auto z Lega! Na závodní okruh ho vzal závodník F1

V zemi klesá také počet těch, kteří projevují zájem o nákup nového elektromobilu. Během třetího kvartálu letošního roku projevilo zájem o čistě elektrická auta pouze 3,9 procenta lidí, v předchozích letech přitom jejich počet ve stejném období přesahoval šest procent.

Důvodem může být podle německého deníku snížení bonusu, který spolková vláda za pořízení elektrických aut nabízí. Na nižších číslech se projevuje také stav tamní infrastruktury, neboť výstavba nových dobíjecích stanic v Německu nepostupuje dostatečně rychle.

Rozhoduje rodinné zázemí

Podle deníku hraje při volbě auta roli věk, ale také rodinné zázemí. Majitelé a majitelky elektromobilů mnohem častěji vlastní rodinný dům, tato skupina je mezi nimi zastoupena 4,1 procenty. Mezi lidmi, kteří žijí v nájmech, toto číslo činí pouhých 1,3 procenta.

Anketa:
Chtěl*a by sis pořídit elektromobil?
Ano
Ne
Už ho mám 
Ano
16 %
Ne
79 %
Už ho mám 
4 %
Domů
Sdílet
Diskuse