Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
TASR
dnes 17. října 2024 v 16:43
Čas čtení 0:30

Hodláš investovat? Cena zlata dosáhla nového rekordu

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
Hodláš investovat? Cena zlata dosáhla nového rekordu
Zdroj: Unsplash / Scottsdale Mint

Několik týdnů před prezidentskými volbami v USA vzrostla cena zlata na novou rekordní hodnotu.

Na londýnské burze se cena trojské unce (31,1 gramu) ve čtvrtek vyšplhala na 2 688 amerických dolarů (přibližně 62 tisíc korun), čímž překonala předchozí rekord z konce září zhruba o tři dolary. Informuje o tom TASR na základě zpráv agentury Reuters a portálu tradingeconomics.


Zatím není jasné, zda v amerických volbách 5. listopadu zvítězí republikán Donald Trump, nebo demokratická kandidátka Kamala Harris. Vzhledem k nejasnému výhledu hospodářské politiky USA se investoři nadále obracejí ke zlatu, které je v období zvýšené nejistoty často vyhledáváno jako bezpečné aktivum. Nedávný pokles cen ropy navíc tlumí obavy, že by inflace mohla opět zrychlit. Z pohledu investorů to také dává centrálním bankám větší manévrovací prostor pro snižování úrokových sazeb.

Kromě toho poptávku po zlatě podporuje i stále mimořádně napjatá situace v regionu Blízkého východu.

17. října 2024 v 12:36 Čas čtení 0:42 Spojené arabské emiráty brzy rozsvítí obří světelná koule. Bude teprve druhá na světě Spojené arabské emiráty brzy rozsvítí obří světelná koule. Bude teprve druhá na světě
Domů
Sdílet
Diskuse