Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna Vondráková
dnes 19. října 2024 v 15:31
Čas čtení 0:59

Američana považovali za mrtvého. Probral se, když mu z těla vyndávali orgány

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Američana považovali za mrtvého. Probral se, když mu z těla vyndávali orgány
Zdroj: Pexels/volně k užití

K bizarnímu případu došlo před třemi roky v Kentucky ve Spojených státech. Zabývají se jím státní i federální vládní úředníci. Rodina o události otevřeně promluvila až nyní.

Anthony Thomas Hoover podle lékařů prodělal srdeční zástavu a následně byl prohlášen za mozkově mrtvého. Jelikož se během života zapsal na seznam dárců orgánů, chtěli jeho přání všichni vyslyšet. Když ale lékaři zahájili výkon, při kterém mu měly být orgány vyjmuty z těla, došlo k něčemu neobvyklému, informuje deník The Guardian.

19. října 2024 v 11:30 Čas čtení 0:24 Na Evropu se řítí větrná bouře Ashley. Vítr bude dosahovat rychlosti přes 120 km/h Na Evropu se řítí větrná bouře Ashley. Vítr bude dosahovat rychlosti přes 120 km/h

Hooverova sestra uvedla, že viděla, jak její bratr ještě před výkonem otevřel oči. Personál nemocnice ji však ujistil, že šlo jen o reflexy a že je to běžné. „A kdo jsem já, abych zpochybňovala zdravotníky,“ uvedla. Do budoucna si ale toto přesvědčení pravděpodobně rozmyslí.

Asi hodinu poté, co byl Hoover přivezen na operační sál, aby mu byly orgány odebrány, přišel lékař a vysvětlil, že „není připraven.“ Během zákroku se totiž probudil. Jeho sestra Donna Rhorer si popsala, že dostala instrukce, aby bratra přivezla domů a zajistila mu pohodlí, i když už pravděpodobně nebude žít dlouho. O svého bratra se už stará přes tři roky.

26. dubna 2023 v 14:35 Čas čtení 1:38 Po banální operaci mandlí upadl do kómatu. Pardubická nemocnice musí jeho rodině zaplatit miliony Po banální operaci mandlí upadl do kómatu. Pardubická nemocnice musí jeho rodině zaplatit miliony

K incidentu došlo už v roce 2021, rodina Hoovera se však nyní rozhodla o jejich zážitku promluvit na veřejnosti. To, že je naživu, totiž údajně dával najevo ještě před zahájením procedury, během které mu měly být orgány odebrány. Údajně se probudil už ráno toho dne.

„Snažil se říct: ‚Hej, jsem tady,‘ ale všichni ho ignorovali,“ dodala Rhorer. „Nakonec zákrok zastavili, až poté, co vykazoval příliš mnoho známek života.“ Pro stanici WKYT uvedla, že stojí za to se o jejich příběh podělit, kdyby „dodal odvahu promluvit jedné další rodině nebo kdyby zachránil alespoň jeden další život.“

Domů
Sdílet
Diskuse