Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová TASR
13. dubna 2023 18:17
Čas čtení 0:36

Slovensko zakázalo ukrajinské obilí, našly se v něm nepovolené látky. Kontroly zemědělských produktů z Ukrajiny zavádí i Polsko

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Slovensko zakázalo ukrajinské obilí, našly se v něm nepovolené látky. Kontroly zemědělských produktů z Ukrajiny zavádí i Polsko
Zdroj: TASR/Edmund Örzsik

Na základě nevyhovujících výsledků analýzy 1500 tun pšenice z Ukrajiny, kterou Státní veterinární a potravinová správa (SVPS) Slovenské republiky zachytila v mlýně v Kolárově, zavádí zemědělský resort směrnici. Informuje o tom TASR.

Směrnice představuje přísný zákaz zpracování a uvádění na trh již uskladněného ukrajinského obilí a mouky z něj. Ve čtvrtek to oznámilo Ministerstvo zemědělství a rozvoje venkova (MZe) Slovenské republiky.

13. dubna 2023 15:37 Čas čtení 0:41 Češka poslala falešnému lékaři skoro 900 tisíc Kč, před podobnými schématy raději varuj svoje příbuzné Češka poslala falešnému lékaři skoro 900 tisíc Kč, před podobnými schématy raději varuj svoje příbuzné

V kontrolovaném vzorku byla potvrzena přítomnost pesticidu, který není v EU povolen a má negativní vliv na lidské zdraví. Za této situace MPRV nedoporučuje dovoz žádného ukrajinského obilí a obilných produktů.

„Ministr Samuel Vlčan bude o situaci informovat velvyslance Ukrajiny Myroslava Kastrana, stejně jako ministry zemědělství zemí V4, Rumunska a Bulharska na zítřejším společném jednání, které má být věnováno ochraně trhů před dovozem levných komodit z Ukrajiny,“ dodalo ministerstvo zemědělství.

Polsko chce kontrolu všech zemědělských produktů z území Ukrajiny

Polsko chce také kontrolovat obilí a všechny další zemědělské produkty, které do země vstupují přes hranice s Ukrajinou. Oznámil to ve čtvrtek ministr zemědělství Robert Telus. Kromě obilí musí být podle něj na hranicích kontrolovány všechny zemědělské produkty pocházející z Ukrajiny, včetně drůbeže, vajec, cukru a mouky.

5. dubna 2023 6:00 Čas čtení 3:48 Trans lidé nebudou muset na kastrace. Jsou však nuceni zůstat ve střehu Trans lidé nebudou muset na kastrace. Jsou však nuceni zůstat ve střehu
Domů
Sdílet
Diskuse