Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ema Stanovská
16. dubna 2023 v 9:11
Čas čtení 0:51

Tato oblíbená italská destinace zavádí omezení pro turisty. Region nezvládá davy lidí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tato oblíbená italská destinace zavádí omezení pro turisty. Region nezvládá davy lidí
Zdroj: Wikipedia/Trentino-Alto Adige/Südtirol

„Naše zdroje dosáhly svého limitu, měli jsme problémy s dopravou a naši obyvatelé si nedokáží najít bydlení,“ řekl Arnold Schuler, který je zodpovědný za cestovní ruch v Jižním Tyrolsku.

Region Alto Adige, známý také jako Bolzano – Jižní Tyrolsko, na severu Itálie přijal opatření, prostřednictvím něhož chce snížit počet turistů a turistek. Zavedl zákaz otevírání nových ubytovacích zařízení, dokud se nezavřou jiná. Region se tak snaží zabránit vlně turismu, která komplikuje život místním, píše CNN.

Region, který hraničí s Rakouskem, je jednou z nejznámějších vstupních bran do Dolomitů. Arnold Schuler, který je zodpovědný za cestovní ruch v regionu, uvedl, že „dosáhli hranice“ toho, co mohou snést. „Vždy jsme tvrdili, že chceme být regionem pro turisty, ale i místem, kde se dobře žije místním lidem,“ řekl.

„Naše zdroje dosáhly svého limitu, měli jsme problémy s dopravou a obyvatelé měli problém najít si bydlení. Chceme zaručit kvalitu života pro místní obyvatele i turisty. Ta se však v posledním desetiletí zhoršuje,“ řekl pro CNN. „Turisté sem přicházejí na túry a prohlédnout si krásná místa, ne aby se ocitli v dopravní zácpě.“

V roce 2022 v regionu přenocovali turisté 34milionkrát. Počet Airbnb v regionu se za posledních pět let zvýšil o 400 %. „Odvětví cestovního ruchu je velmi důležité pro pracovní místa i ekonomiku, ale dosáhli jsme limitu, proto jsme přijali tato opatření,“ dodal.

7. července 2024 v 8:00 Čas čtení 9:57 Šárka chová včely a farmaří na italském venkově. „Místní si vás musí oťukat, cizincům nejprve dají podřadnou práci,“ říká Šárka chová včely a farmaří na italském venkově. „Místní si vás musí oťukat, cizincům nejprve dají podřadnou práci,“ říká

K podobnému kroku loni přistoupily i Benátky, které ohrožuje neúnosná záplava turistů. Město proto vstup zpoplatnilo, turisté za návštěvu zaplatí v přepočtu od 70 do 230 korun.

Domů
Sdílet
Diskuse