Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
23. dubna 2023 12:08
Čas čtení 1:08

Předpověď počasí: V Česku se ochladí, mohou přijít i bouřky. Kdy se začne znovu oteplovat?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V Česku se ochladí, mohou přijít i bouřky. Kdy se začne znovu oteplovat?
Zdroj: FOTO TASR/Martin Baumann

Následující týden ovlivní studená fronta, která s sebou přinese přeháňky. Nejvyšší denní teploty budou postupně klesat, ve středu však přijde zlom. V pátek teploty znovu dosáhnou až 20 °C.

Přes Česko v nejbližších dnech přejde studená fronta. Tu bude doprovázet chladný a vlhký vítr, objevit se mohou i bouřky. Vyplývá to z nové předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Ke konci týdne by se ale mělo znovu oteplit. 

22. dubna 2023 19:43 Čas čtení 0:49 Můžeš si koupit vlastní ostrov, je levnější než byt v Praze. Co toto místo nabízí? Můžeš si koupit vlastní ostrov, je levnější než byt v Praze. Co toto místo nabízí?

V neděli budou nejvyšší denní teploty dosahovat 14 až 18 °C, na jihovýchodě a východě až kolem 20 °C. Odpoledne se však mohou ojediněle objevit bouřky. Pondělí meteorologové očekávají zatažené až oblačné s občasným deštěm a přeháňkami. I v tento den se mohou objevit bouřky. Nejvyšší denní teploty v pondělí dosáhnou 12 až 16 °C.

Déšť a přeháňky budou i v úterý, nejvyšší denní teploty budou klesat. Nad 600 m mohou být srážky smíšené i sněhové. Do úterního poledne platí pro Prahu kvůli řízené manipulaci na vodní nádrži Vrané povodňová bdělost. „V důsledku řízených manipulací na VD Vrané se na dolním toku Vltavy v profilu Praha-Chuchle bude udržovat hladina na úrovni pro 1. SPA,“ uvádí ČHMÚ.

Středa bude polojasná až oblačná, půjde o nejchladnější den týdne. Teploty během dne dosáhnou maxima 8 až 12 °C, v noci se mohou dostat i pod nulu.

22. dubna 2023 8:42 Čas čtení 1:16 Od vrcholků hor až po oceánské hlubiny, klimatická změna se loni projevila všude, tvrdí WMO Od vrcholků hor až po oceánské hlubiny, klimatická změna se loni projevila všude, tvrdí WMO

Středa bude ale zároveň zlomová a následující dny se začne mírně oteplovat. Čtvrteční maxima budou v rozmezí 11 až 15 °C, zatímco v pátek a o víkendu by se teploty mohly vyšplhat znovu až na 20 stupňů. Možný je však opět občasný déšť a ojediněle i bouřky, uvádí meteorologové.

Domů
Sdílet
Diskuse