Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ivan Koribanič
29. dubna 2023 18:56
Čas čtení 0:51

VIDEO: Teprve 13letý chlapec zastavil v USA autobus poté, co řidička zkolabovala. V rodném městě je hrdinou

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Teprve 13letý chlapec zastavil v USA autobus poté, co řidička zkolabovala. V rodném městě je hrdinou
Zdroj: Unsplash/Hobi industri/volně k užití (ilustrační foto)

Jeho čin opěvují jak rodiče, tak i škola či policie. Matka přitom za synovým jednáním vidí Ježíše a víru.

Cesta autobusem ve městě Warren ve státě Massachusetts se pro americké děti změnila v boj o holý život. Informují o tom BBC a The Guardian. Řidička, která vezla 67 dětí, totiž během řízení upadla do bezvědomí.

Jedním z dětí byl 13letý Dillon Reeves, který pohotově zakročil. Poté, co doběhl k volantu, vestoje sešlápl brzdový pedál a autobus úspěšně zastavil. Řidička si předtím stěžovala na nevolnost. Po zastavení dal Dillon svým spolužákům pokyn, aby zavolali na tísňovou linku 911. Ostatní děti byly evidentně v šoku. Naštěstí se nikomu nic nestalo, šoférka byla převezena do nemocnice.


Reevesův čin nezůstal bez povšimnutí. Jeho škola Warren Consolidated School uspořádala tiskovou konferenci, kde chlapci poděkovala za statečnost. „Byl to mimořádně odvážný čin,“ zaznělo na chlapcovu adresu.

Chlapci do řeči příliš nebylo, proto za něj mluvili rodiče. „Je velmi pozorný ke svému okolí,“ poznamenal otec Steve. „Letos je z něj opravdu skvělý chlap. Prošel si dlouhou cestou. Má skvělé známky i zkušenosti s kamarády. Takový čin naplňuje mé srdce,“ dodala matka Ireta.

23. dubna 2024 13:00 Čas čtení 4:44 Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě

Matka zároveň řekla, že na tomto činu měl podíl i Ježíš. „Měl všechno společné s Dillinovou odvahou a rychlým jednáním.“ Chlapce čeká také udělení ocenění od místní policie. Ten na otázku, jak dokázal autobus zvládnout po technické stránce, odpověděl, že už delší dobu sledoval řidiče, jak se to dělá.

Domů
Sdílet
Diskuse