Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
10. května 2023 v 13:29
Čas čtení 1:03

Video: Muž v dramatické situaci zachránil dítě v kočárku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Video: Muž v dramatické situaci zachránil dítě v kočárku
Zdroj: YouTube/CBS Sacramento

Srdceryvný příběh muže, který zachránil kočárek s dítětem a konečně dostal práci poté, co byl několik let nezaměstnaný, vynikl v titulcích amerických médií i na sociálních sítích.

Ron Nessman se po náhlé smrti své přítelkyně léta potýkal s bezdomovectvím a nezaměstnaností. Život mu ale změnila chvíle, kdy odcházel z pracovního pohovoru v restauraci Applebee's v Kalifornii. Uviděl totiž miminko v kočárku, který se řítil směrem k frekventované silnici.

Nessman zasprintoval k vozovce, zastavil kočárek a dítě zachránil před téměř jistou smrtí. Video, jak se Nessman vrhl do záchranné akce, kolovalo po sociálních sítích a srdceryvný příběh se následně dostal i do hlavních zpráv.

„Prostě jsem zareagoval,“ říká zachránce

„Ani jsem neměl čas o tom přemýšlet,“ řekl Nessman místní zpravodajské stanici KOVR-TV, když reflektoval svůj čin, který mnozí označili za hrdinský. „Prostě jsem zareagoval,“ dodal.

Nessman neměl vlastní bydlení osm let, v posledních měsících žil se svou sestrou a nutně si potřeboval najít práci. 1. května šel na pohovor do Applebee's na pozici umývače nádobí v restauraci. Nessman čekal venku na lavičce, když si všiml ženy, která se hnala za kočárkem, ale upadla a nemohla vstát. Do kočáru chvíli předtím posadila svého prasynovce, silný vítr ho však odfoukl směrem k silnici.

16. července 2024 v 13:00 Čas čtení 5:40 „Děda“ Eminem není pro mladý. The Death of Slim Shady skrývá jeho strach z generačního posunu „Děda“ Eminem není pro mladý. The Death of Slim Shady skrývá jeho strach z generačního posunu

Podle dramatického videa, které natočila kamera v automyčce, Nessman kočárek zastavil těsně předtím, než by vjel do nejbližšího jízdního pruhu. „Kvůli té paní jsem se cítil tak špatně. Mám synovce a neteře. Umím si představit, že by se něco takového stalo,“ řekl skromný hrdina. „Samozřejmě bych nebyl schopen žít sám se sebou, kdybych nic neudělal. Jsem rád, že jsem si to uvědomil a byl u toho.“

Applebee's Nessmana přijalo hned další den. Údajně dostal i další pracovní nabídky. „Všechno, co dostanu, si odpracuju, takže oceňuji příležitost, kterou mi Applebee's poskytlo,“ uzavřel Nessman.

Domů
Sdílet
Diskuse