Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
15. května 2023 10:10
Čas čtení 0:41

Cermat dnes předá školám výsledky didaktických testů státních maturit

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Cermat dnes předá školám výsledky didaktických testů státních maturit
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Výsledky testů, které zajišťovalo Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání (Cermat), by mělo studentstvo dostat od hlav škol nejpozději v úterý.

Cermat informuje o tom, že v pondělí zašle ředitelům a ředitelkám škol výsledky didaktických testů státních maturit. Ti je studentstvu předají nejpozději následující pracovní den, tedy v úterý. 

Středoškoláci a středoškolačky skládali státní část maturity od 2. do 5. května. Státní maturita je ze zákona povinná z českého jazyka a literatury. Druhý předmět si studenti mohou zvolit, na výběr mají mezi matematikou a cizím jazykem. Jak jsme tě dříve informovali, letos maturující nejvíce potrápila matematika. Naopak čeština a angličtina byly údajně snazší než v předchozích letech.

Zkoušky profilové části, které stanovují samotné školy, se mohou letos konat v období od 16. května do 10. června. Konkrétní termíny zkoušek stanovují hlavy školy, a to nejpozději 2 měsíce před jejich konáním.

Pokud by tě zajímalo, jak vypadaly letošní didaktické testy, přinášíme ti jejich ukázky. Vyzkoušej si maturitu z českého jazyka, z anglického jazyka nebo matematiky. Pokud v profilové (školní) části skládáš zkoušky ze základů společenských věd nebo ekonomiky, ověř si své znalosti v našich kvízech. Více kvízů i obsahu k maturitám najdeš pod tímto tématem.
Domů
Sdílet
Diskuse