Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
21. května 2023 19:34
Čas čtení 0:40

Ruská novinářka skončila v nemocnici, německá policie vyšetřuje další možné otrávení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ruská novinářka skončila v nemocnici, německá policie vyšetřuje další možné otrávení
Zdroj: Unsplash/Leon Seibert/volně k užití

V období posledních let bylo otráveno několik oponentů ruského režimu v Rusku i v zahraničí, tentokrát se staly potenciálními oběťmi dvě Rusky.

Německá policie vyšetřuje možné otrávení ruské novinářky a aktivistky, které se na konci dubna zúčastnily konference v Berlíně a hlásily zdravotní problémy. Informoval o tom TASR.


Obě ženy se podle policie na konci dubna zúčastnily konference kritika Kremlu Michaila Chodorovského v Berlíně. O jejich zdravotních problémech a vyšetřování informoval ruský zpravodajský web Agentstvo.

21. května 2023 9:36 Čas čtení 0:36 Zelenskyj naznačil, že Ukrajina ztratila kontrolu nad městem Bachmut. Jeho kancelář to stále popírá Zelenskyj naznačil, že Ukrajina ztratila kontrolu nad městem Bachmut. Jeho kancelář to stále popírá

Jedna ze žen – novinářka, která nedávno opustila Rusko – vyhledala ošetření v berlínské nemocnici Charité. Druhou je kritička Kremlu Natalia Arno z nadace Free Russia Foundation, která už deset let žije v USA. Ta o svých zdravotních problémech informovala na sociální síti. Policie na základě zjištěných skutečností podnikla kroky. Více informací však z důvodu probíhajícího vyšetřování neposkytla.


V posledních letech bylo otráveno několik oponentů ruského režimu v Rusku i v zahraničí. Moskva však zodpovědnost svých tajných služeb za tyto případy odmítá.

21. května 2023 9:00 Čas čtení 0:53 Rusko se pokouší zastrašit Mezinárodní trestní soud. Ten posílá Putinovi vzkaz Rusko se pokouší zastrašit Mezinárodní trestní soud. Ten posílá Putinovi vzkaz

V srpnu 2020 byl v nemocnici Charité hospitalizován ruský opoziční aktivista Alexej Navalný. Evropské laboratoře potvrdily, že byl dříve vystaven nervově paralytické látce novičok. Tento aktivista z otravy obvinil ruské úřady, Kreml však zodpovědnost popřel.

Domů
Sdílet
Diskuse