Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
23. května 2023 21:21
Čas čtení 0:51

Rusko tvrdí, že v Belgorodské oblasti zlikvidovalo více než 70 ozbrojenců

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko tvrdí, že v Belgorodské oblasti zlikvidovalo více než 70 ozbrojenců
Zdroj: TASR/Alexei Ivanov/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ruská Belgorodská oblast je od pondělí terčem ostřelování.

Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že jeho ozbrojené síly odrazily a následně zlikvidovaly skupinu ozbrojenců s vojenskou technikou, která pronikla do Belgorodské oblasti na jihozápadě Ruska ze sousední Ukrajiny. Uvedla to agentura TASR. 

23. května 2023 19:00 Čas čtení 1:04 Ukrajina válku proti Rusku nemůže vyhrát, tvrdí Viktor Orbán Ukrajina válku proti Rusku nemůže vyhrát, tvrdí Viktor Orbán

Ukrajina účast na útoku odmítla

„Během protiteroristické operace byly nacionalistické formace zablokovány a zničeny leteckými údery a dělostřeleckou palbou,“sdělilo ruské ministerstvo obrany v úterním prohlášení a dodalo, že „zbývající nacionalisté byli zatlačeni na ukrajinské území, kde byli ostřelováni, dokud nebyli zcela zlikvidováni“. Mezi oběťmi bylo podle ruské strany více než 70 ukrajinských teroristů, čtyři obrněná bojová vozidla a pět pick-upů.

Agentura TASR odkázala na AFP, dle které se jedná o první prohlášení ruského ministerstva obrany k incidentu v Belgorodské oblasti, kde probíhají boje od pondělí. 

23. května 2023 17:17 Čas čtení 0:59 VIDEO: Ukrajinská aktivistka se přímo na červeném koberci v Cannes polila falešnou krví VIDEO: Ukrajinská aktivistka se přímo na červeném koberci v Cannes polila falešnou krví

Ukrajina v pondělí popřela, že by měla cokoliv společného se skupinou, která momentálně ostřeluje ruskou Belgorodskou oblast. „Ukrajina sleduje události v Belgorodské oblasti se zájmem a zkoumá situaci, nemá s tím však nic společného,“ uvedl poradce ukrajinského prezidenta Michajlo Podoľak.

Britská vojenská rozvědka v úterý sdělila, že zatím není možné přesně určit, jaké diverzní skupiny z Ukrajiny na ruské území pronikly. Připomněla, že infiltraci svých ozbrojenců na ruské území již dříve ohlásila Legie Svoboda Ruska – dobrovolnická jednotka údajně bojující na ukrajinské straně. Podle bojovníků Legie provedli tento vpád na ruské území společně s Ruským dobrovolnickým sborem.

22. května 2023 17:08 Čas čtení 0:55 Ruská Belgorodská oblast je od pondělí terčem ostřelování. K akci se přihlásil takzvaný Ruský dobrovolnický sbor Ruská Belgorodská oblast je od pondělí terčem ostřelování. K akci se přihlásil takzvaný Ruský dobrovolnický sbor
Domů
Sdílet
Diskuse