Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
TASR
25. května 2023 7:45
Čas čtení 0:40

Fico válcuje další předvolební průzkum na Slovensku. Do parlamentu by se dostalo 8 stran

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Fico válcuje další předvolební průzkum na Slovensku. Do parlamentu by se dostalo 8 stran
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Podle průzkumu by v květnu slovenské volby vyhrál Smer. Za ním následují Progresivné Slovensko a Hlas-SD.

Pokud by se volby do Národní rady Slovenské republiky konaly během května, vyhrála by je strana Smer-SD se ziskem 21,3 procenta hlasů. Za ním následuje Progresivní Slovensko se 14,2 procenta a Hlas-SD se 14 procenty hlasů. Vyplývá to z volebního modelu agentury NMS Market Research, o kterém informoval deník SME.

Demokrati by se do parlamentu nedostali

Hnutí Republika by skončilo čtvrté se ziskem 8,7 procenta hlasů. Následují OĽANO se 7,3 procenta a SaS se 6,2 procenta hlasů. Se ziskem 5,9 procenta by skončila strana Sme rodina a do parlamentu by se dostalo i KDH se ziskem 5,5 procenta hlasů.

Před branami parlamentu by zůstala SNS (3,1 procenta), Demokrati (2,7 procenta) i Aliance (2,6 procenta). Za nimi následuje ĽSNS (1,7 procenta), Národní koalice (1,5 procenta) a se ziskem jednoho procenta strana Za ľudí.

Shodně po 0,9 procenta hlasů by dostalo Jablko a Modrí – Európske Slovensko. Za nimi následují Maďarské fórum (0,7 procenta), Komunistická strana Slovenska (0,5 procenta), Socialisti.sk (0,4 procenta) a Život – Národná strana (0,2 procenta).

Domů
Sdílet
Diskuse